Før kampen: Brann - Rosenborg

Nå smeller det! Les deg opp før årets kamp på Stadion.

Annonse:

Brann tar i mot Rosenborg i Eliteseriens 27. runde. Kampen spilles søndag 28. oktober klokken 20.00 og vises på TVNorge, Eurosport Pluss og Eurosport Player.

Forutsetningene er klare: Vinner Brann på søndag er de serieledere og har alt i egne hender. Vinner Rosenborg vil de har en klar ledelse før innspurten.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

1. plassen møter 2. plassen med fire runder igjen av Eliteserien. Det er kun to fattige poeng som skiller Brann og Rosenborg, men det er ingen formlag som møtes til det vi må kunne kalle en foreløpig seriefinale.

Brann viste hva som bor i dem med en fantastisk snuoperasjon på Nadderud forrige helg i det som var den første seieren siden 3-1 mot Haugesund tilbake i midten av september.

Forrige seier på Stadion kom mot Ranheim 1. september. Rosenborg på sin side har gått tre kamper på rad uten seier. All statistikk har uansett en tendens til å bli kastet på dør når slike oppgjør står for tur. Her kommer det til å kjempes for alle baller, og det kommer ikke til å bli spart på noe i duellene. 

Det har gått litt opp og ned for Brann i oppgjørene mot Rosenborg på Stadion de seneste årene. I fjor vant trønderne 3-0 etter to mål av Nicklas Bendtner og ett av Milan Jevtovic. Vårens oppgjør på Lerkendal endte derimot med en deilig Brann-seier etter at Peter Orry Larsen ble matchvinner med et fremragende hodestøt. Forrige gang Brann slo Rosenborg på Stadion var i 2014, da Daniel Mojsov, Kasper Skaanes og Marcus Pedersen sørget for 3-1-seier. 

Siste fem kamper mot Rosenborg på Stadion (i Eliteserien):

  • 2017: Brann - Rosenborg 0-3
  • 2016: Brann - Rosenborg 1-1 Orlov
  • 2014: Brann - Rosenborg 3-1 Mojsov, Skaanes, Pedersen
  • 2013: Brann - Rosenborg 1-4 Askar
  • 2012: Brann - Rosenborg 2-1 Finne x2

Kampens dommer er rutinerte Svein Oddvar Moen fra Haugar SK. Han har bare dømt 13 kamper i årets serie, men er en av dem som har mest erfaring blant de norske pipeblåserne. Han har blant annet delt ut tre straffespark i kampene han har dømt i Eliteserien i år, og alle har blitt tildelt hjemmelaget.

Azar Karadas spilte i perioden 2002-2004 60 kamper for trønderne og endte opp med 13 mål.

Daniel Braaten har også en fortid i Rosenborg.

Det har ikke Christian Eggen Rismark, men han er faktisk barnebarnet til legendariske Nils Arne Eggen.

Skader og suspensjoner

Hos Brann har Samuel Sahin-Radlinger slitt med en kneskade. Ludcinio Marengo er fortsatt skadet, også det på grunn av kneet, mens Halldor Stenevik har en kjenning på baksiden av låret. Ruben Kristiansen og Amer Ordagic er kampklare etter skader. 

Fredrik Haugen må dessverre stå over kampen på grunn av fire gule kort. 

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon.

Hos Rosenborg har det vært en del sykdom den siste tiden, men alle ser ut til å være på bedringens vei og klare til kamp. Issam Jebali er dog tvilsom på grunn av strekken han pådro seg mot Lillestrøm forrige helg.  

Neste hjemmekamp er søndag 4. november klokken 20.00 mot Strømsgodset. Det er ledige billetter til kampen fortsatt.

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: