Advarer mot svartebørs-billetter

Det er avdekket billetter i omløp før Rosenborg-kampen som kan karakteriseres som svartebørs.

Annonse:

Mens folk i Brann fryder seg over det fantastiske engasjementet som er rundt den kommende storkampen på Stadion søndag, forsøker andre å drive ulovlig butikk med billetter til det utsolgte oppgjøret.

- Regelverket sier at det ikke er lov å videreselge billetter til over pålydende. Nå har vi fanget opp at enkeltpersoner har kjøpt ordinære billetter til 1500 kroner. Da betaler man ikke bare overpris, det er også ulovlig, sier kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz.

Schutz forteller at det er stor pågang fra supportere som ikke har partoutkort og som ønsker å kjøpe billett til søndagens kamp. Men det er nærmere tre uker siden kampen var utsolgt, og det finnes ikke én eneste tilgjengelig billett.

- Vår oppfordring er veldig tydelig: Vær forsiktig med hvem du kjøper billetter av, og ikke betal mer enn hva billetten kostet opprinnelig. Det står også veldig tydelig på billettene at de ikke kan selges videre til over pålydende, forteller Schutz.

Kan bli avvist i døren

Alle Branns billetter inneholder en QR-kode. Det er denne koden som scannes i døren på Stadion. Hver billett kan bare scannes én gang. Det betyr, at har du kjøpt billett av en du ikke kjenner, kan denne i verste fall være solgt flere ganger.

- Folk som kjøper billetter av andre risikerer at de ikke får scannet koden ved inngangen. Da blir man stoppet i døren og får ikke komme inn på kampen, advarer Branns kommersielle leder.

Dette opplevde Brann i forbindelse med 16. mai-kampen.

- Da måtte vi sende noen enkeltpersoner hjem igjen. De trodde de hadde gyldig billett, men det stemte ikke. Dette er kjedelig for oss i Brann, og det er kjedelig for supportere som har et sterkt ønske om å se kampen på Stadion, sier Schutz.

16. man fanget man også opp at enkelte forsøkte å benytte en billett to ganger, for eksempel ved at en kamerat gikk inn først, før nestemann forsøkte seg. Denne type forsøk på å lure systemet blir avdekket.

Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til kampene mot Strømsgodset 4. november og til sesongavslutningen mot Odd 24. november,

Kjøp billetter

Annonse fra Obos-ligaen: