- Vi har en sterk spillertropp

Sportssjef Rune Soltvedt håper han gir treneren utfordringer når Brann-laget skal tas ut.

Annonse:

Nøyaktig en måned før Eliteserien sparkes i gang på hjemmebanen til nyopprykkede Ranheim har Brann en tropp på 23 spillere.

Det er hentet inn en keeper (Samuel Sahin-Radlinger), en forsvarer (Taijo Teniste), en midtbanespiller (Amer Ordagic) og en angriper (Gilbert Koomson).

Borte er to keepere (Piotr Leciejewski, Alex Horwath), en forsvarer (Amin Nouri) og en angriper (Jakob Orlov).

- Som tidligere år ønsker vi å påpeke at det viktigste vi driver med er å utvikle dem som allerede er her. Det er fortsatt hovedfokuset til Lars Arne Nilsen og teamet hans, sier sportssjefen.

Noe nytt i hvert vindu for å utfordre resten av troppen eller bringe inn nye ferdigheter er likevel viktig.

- I sommervinduet 2017 hentet vi bare én spiller. Nå er det blitt flere, og vi har veldig tro på at vi hatt truffet godt. Denne gjengen vil ta mange poeng for Brann, mener Branns sportssjef.

Medalje og en ny sjanse i Europa hadde vært fantastisk, innrømmer han.

- Vi skal bli en klubb som kjemper oppe med de beste lagene år etter år. Med 2. plass i 2016 og 5. plass i fjor er vi på vei til å bite oss fast der oppe, mener han.

Gjort trenerens jobb vanskelig

Akkurat nå mangler troppen en keeper til for å komplettere teamet til keepertrener Dan Riisnes. Det er også en spiller for mye på utenlandskvoten. Det kan bety at en spiller forsvinner før overgangsvinduet stenger.

Rune Soltvedt har likevel nådd målsettingen sin om å gjøre laguttaket til en vrien jobb for treneren.

- Jo vanskeligere det blir, dess større er sjansene for at vi skal lykkes, mener Rune Soltvedt, som i tillegg til fire nye spillere også har forlenget avtalen til Fredrik Haugen med tre år.

De positive vurderingene av 2018 støttes - naturligvis - av trener Lars Arne Nilsen:

- Som trener ønsker jeg god dekning på alle plasser. Det har vi nå, og jeg er ikke redd for å gå til seriestart med denne gjengen, forsikrer han overfor Brann.no.

Slik er troppen akkurat nå

Målvakter: Samuel Sahin-Radlinger (ny, på lån fra Hannover 96, Tyskland), Markus Pettersen.

Forsvar: Taijo Teniste (ny fra Sogndal), Vito Wormgoor, Jonas Grønner, Vidar Ari Jonsson, Ruben Kristiansen, Bismar Acosta.

Midtbane: Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Amer Ordagic (ny fra Sloboda Tuzla, Bosnia-Herzegovina), Peter Orry Larsen, Kasper Skaanes, Halldor Stenevik, Kristoffer Barmen.

Angrep: Azar Karadas, Deyver Vega, Gilbert Koomson (ny fra Sogndal), Torgeir Børven, Ludcinio Marengo, Steffen Lie Skålevik, Daniel Braaten, Gilli Rolantsson.

Seriestarten er 10. mars. Vi håper å se deg på alle kampene i 2018-sesongen.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: