Haugen har forlenget med Brann

Fredrik Haugen har signert ny kontrakt med Brann frem til sommeren 2021.

Annonse:

Den tidligere avtalen varte frem til sommeren 2018 og er altså forlenget med ytterligere tre år. Det skaper begeistring både hos spilleren selv og Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Og garantert hos supporterne!

- Det har aldri vært noen tvil om at Fredrik var sterkt ønsket i Brann. Det tok litt tid å bli enige, men det viktigste er at samtalene førte frem til en ny kontrakt, forteller sportssjefen.

Soltvedt mener resigneringen til Haugen viser at Brann er en attraktiv klubb. Det samme viser de andre signeringene Brann har gjort det siste året.

- Jeg tror Fredrik ser at vi bygger et veldig godt lag og at dette er noe han vil være med på, mener sportssjefen.

Trekker frem supporterne

Etter torsdagens treningskamp mot Viking dro Fredrik Haugen til Stadion der han signerte avtalen som knytter ham til klubben de neste sesongene. Han er svært glad for å ha konkludert med tanke på fremtiden:

- Det har vært en lang tankeprosess for hva fremtiden skulle bringe. Det har vært mye skriverier i media også, så nå er det deilig å kunne fokusere for fullt på fotballen igjen, forteller han til Brann.no.

Haugen påpeker at han hadde alternative klubber og steder han kunne dratt. Da han omsider bestemte seg var forholdet til supporterne - og gjengen i Softball som hentet ham til Brann - kanskje det aller beste argumentet.

- Jeg er glad i Brann-supporterne og har lyst å bevare mitt gode forhold til dem. På en måte var det kjærligheten til supporterne som gjorde at jeg valgte å forlenge, forklarer han.

Ønsker å gi mer tilbake

Haugen påpeker at han fortsatt har store ambisjoner som fotballspiller, men at alt må stemme både for Brann og ham selv den dagen han eventuelt drar videre.

Dersom han hadde dratt som Bosman-spiller til sommeren ville verken Brann eller Softball sittet igjen med inntekter.

- Som jeg har sagt hele tiden, så har jeg lyst å gi noe tilbake til dem som hentet meg. Jeg mener jeg har gjort det gjennom å prestere på banen for Brann, og det skal jeg fortsette med. Og den dagen jeg eventuelt forlater Brann ønsker jeg at alle skal være fornøyde, oppsummerer han.

Nå ser Fredrik fremover mot en ny sesong der han tror Brann vil prestere godt:

- Jeg mener vi har et lag som kan kjempe i toppen, og jeg har tenkt å bidra skikkelig til at vi får resultater og gleder vårt trofaste publikum, avslutter han.

Inn på listen med legendene

25-åringen har vært i klubben siden 2011 da supporter-initiativet Softball hentet ham fra Løv-Ham og har rukket å spille 210 obligatoriske kamper fordelt på sine syv sesonger.

Med forlengelsen av kontrakten i ytterligere tre år kan bergenseren virkelig bli en klubbspiller - en med svært mange opptredenen i samme drakt. Da Haugen passerte 200 spilte kamper i fjorårssesongen kom han inn på en eksklusiv liste over dem som har flest kamper for Brann.

Akkurat nå er han nummer 15, men med muligheter til å havne på topp 10 mot slutten av årets sesong dersom han spiller like mye som han pleier.

Gjør som Fredrik - bli med Brann videre!

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: