Koomson har signert for Brann

Brann har sikret seg den spennende ghaneseren Gilbert Koomson fra Sogndal.

Annonse:

23-åringen har signert kontrakt ut 2021 og er allerede på plass på Gran Canaria der Brann er på to ukers treningsleir. Lørdag formiddag trener han med laget for første gang.

Koomson er en spennende offensiv spiller som kan løse de fleste rollene fremover på banen. Sportssjef Rune Soltvedt er meget tilfreds med å lande avtalen.

- Koomson har vist at han holder god eliteseriestandard. Han kjenner norsk fotball godt etter 71 A-kamper for Sogndal. Dessuten er han ung og kan utvikles til å bli enda bedre, forklarer sportssjefen.

Spilleren kom til Sogndal på lån i 2013 og deretter på permanent basis før 2016-sesongen. Han har også spilt i Thailand og i hjemlandet Ghana der han foreløpig har fått én A-landskamp.

Bergenspublikummet vil kanskje huske ham fra fjorårets treningskamp mot Sogndal i Vestlandshallen da han scoret begge målene i 2-1-seieren. Før seiersmålet løp han fra alle, i en 75 meters spurt, før han scoret alene mot Brann-keeper Alex Horwath.

Kjøpt ut av kontrakten

Spilleren var under kontrakt med Sogndal, men er kjøpt ut av den og har signert Brann-avtale for fire år. Overgangssummen vil ikke bli kommentert, men Branns sportssjef sier forhandlingene med Sogndal har vært konstruktive.

- Vi er fornøyde, og det tror jeg Sogndal også har grunn til å være, sier han.

Saken fortsetter under bildet av Gilbert Koomson mot Brann i 2017:

SCORET: Ruben Kristiansen og Kristoffer Barmen møtte Gilbert Koomson flere ganger i fjor. Han scoret to ganger mot dem i treningskamp.

Branns daglige leder Vibeke Johannesen forteller at Brann har fått hjelp av Trond Mohn i Koomson-saken:

- Vi har ingen investeringsmidler og er avhengige av salg av spillere eller tilskudd fra gode støttespillere. Vi er glade for at Trond Mohn bidrar til å realisere denne overgangen, sier hun til Brann.no.

Lang dags ferd mot lang kontrakt

For spilleren ble det en lang dag fredag. Han sto opp 05.00 i Sogndal for avreise til Bergen og medisinsk sjekk. Da den var fullført dro han rett til Flesland og flyet til La Palmas.

Først klokken 22.30 spansk tid kunne han signere fireårskontrakten hos sportssjef Rune Soltvedt. Deretter hilste han raskt på trenerne Lars Arne Nilsen og Robert Hauge før hans stupte i seng.

- Jeg er trøtt, men veldig glad. Jeg har hatt lyst til dette helt siden jeg hørte om interessen fra klubben, forteller han til Brann.no.

Nå gleder han seg til å møte resten av troppen:

- Jeg kjenner Azar og Taijo fra før og gleder meg til å møte de andre. Brann er et bra steg for meg, og jeg håper å kunne hjelpe klubben til suksess, sier han.

22 spillere på kontrakt

Med Koomson på plass har Brann 22 spillere i 2018-stallen. Det er bare én målvakt, så det kommer flere nykommere. Soltvedt kan heller ikke utelukke at noen forsvinner ut.

- Nå begynner vi å få god dekning i de fleste posisjonene, så det kan være rom for å slippe noen ut om tilbudet er rett for oss, forklarer han.

Sammen med Koomson ankom Fredrik Haugen også Branns treningsleir. Han har vært syk noen dager, men er på beina igjen og slutter seg til troppen.

Følg Brann i 2018-sesongen. Det begynner allerede 10. mars.

Kjøp partoutkort

FAKTA

  • Gilbert Koomson

  • Født: 9. september 1994

  • Nasjonalitet: Ghana

  • Høyde: 180 cm

  • Vekt: 69 kg

  • Posisjon: Midtbane/angrep

  • Forrige klubb: Sogndal (71 kamper, 11 mål)

  • Kontrakt: Ut 2021

Annonse fra Obos-ligaen: