Her er Branns nye keeper

Overgangen til den østerrikske keeperen Samuel Sahin-Radlinger kan endelig bekreftes offisielt.

25-åringen kommer på en ettårig låneavtale, med opsjon på kjøp, fra den tyske bundesligaklubben Hannover 96. Han har ikke vært et førstevalg hos storklubben, og det er muligheten for regelmessig spilletid på et A-lag som har gjort overgangen til Brann mulig.

Sportssjef Rune Soltvedt og keepertrener Dan Riisnes har vært i Tyskland, sett målvakten i aksjon og hatt samtaler med ham. De gleder seg over at det lot seg gjøre å få på plass en avtale.

- Keeperjakten har vært en prioritert oppgave. Sahin-Radlinger ble tidlig et førstevalg for oss, men det tok tid å lande en avtale. Så sent som i går var jeg usikker på om vi kom til å lykkes, forklarer Rune Soltvedt.

Han beskriver overgangen som den vanskeligste han har jobbet med som sportssjef.

Men det løste seg. Tirsdag ved lunsjtider var alle formaliteter unnagjort.

Da hadde Samuel Sahin-Radlinger allerede vært en lite døgn på spillerhotellet i San Agustin. Medisinsk sjekk var unnagjort, og han var tilfreds da selve avtalen også kunne sluttføres mellom klubbene. 

- Nå er jeg glad, og gleder meg til å bli kjent med en ny klubb i et nytt land. Min lagkamerat Iver Fossum (tidligere Strømsgodset) har fortalt positive ting om Brann og ligaen, forteller han til Brann.no.

- Type som passer inn

Samuel Sahin-Radlinger beskrives som en moderne keeper. Han var utespiller i mange år og er trygg med ballen i beina. Dessuten er han nesten to meter høy og ruver godt i feltet samtidig som han har god rekkevidde.

- Når man er i keeperteamet til en klubb som Hannover over flere sesonger, da holder man godt nivå. Vi føler oss sikre på kvalitetene hans, og personligheten virker strålende. Han er en type som vil passe inn i Brann, forteller Rune Soltvedt.

Saken fortsetter under bildet av Branns nye keeper:

NY MANN: Samuel Sahin-Radlinger, her i kamp for Hannover, er klar for Brann.
NY MANN: Samuel Sahin-Radlinger, her i kamp for Hannover, er klar for Brann.

Med østerrikeren på plass teller Branns A-stall 23 spillere, deriblant to målvakter. Det kan bli flere endringer, skal vi tro sportssjefen.

- Det kan fortsatt skje ting, både spillere som kommer og går. Men akkurat nå gleder vi oss mest over at denne viktige keeperbrikken har falt på plass og at troppen ser veldig bra ut, avslutter Soltvedt.

Seriestarten hjemme er 18. mars. Det er fortsatt tid til å kjøpe partoutkort.

Kjøp partoutkort

FAKTA

  • Samuel Sahin-Radlinger

  • Født: 7. november 1992 (25 år)

  • Nasjonalitet: Østerrike

  • Posisjon: Keeper

  • Tidligere klubber: SV Ried, Union St. Floria, FC Nurnberg, Rapid Wien, Hannover 96

  • Høyde: 198 cm

  • Vekt: 94 kg

  • Kontrakt: Lån ut 2018 med opsjon på kjøp

Annonse fra Eliteserien: