Syv spillere takkes av i kveld

Før kveldens kamp mot Odd skal hele syv spillere takkes av for sin innsats i Brann. Her er hele listen.

Annonse:

Fredrik Haugen (28)

Fredrik Haugen signerte for Brann sommeren 2010 fra Løv-Ham, og ble en del av A-stallen i 2011. I sin første sesong fikk han 30 kamper totalt og siden den gang har han klatret opp på sjetteplass over spillere med flest kamper for Brann gjennom alle tider. Haugen sin kontrakt med Brann går ut neste sommer, men spilleren og Brann er enige om at han skal få se seg om etter nye utfordringer alt nå. Derfor er årets sesong den siste i Brann-drakten (i denne omgang) for midtbanespilleren med 276 kamper og 28 mål for Brann. I romjulen reiser Haugen til Kypros for å gjennomføre den medisinske testen og signere for AEK Larnaca.

Gilli Rolantsson (28)

28-åringen fra Færøyene ble hentet til Brann fra danske Aalborg rett før overgangsvinduet stengte i 2016. Rolantsson har spilt i de aller fleste posisjoner på banen gjennom sin Brann-karriere og fikk med seg 111 kamper og ni scoringer. Rolantsson er den eneste spilleren fra Færeøyene som har spilt for Brann og det er bare ti utenlandske spillere som har spilt flere kamper enn han. Rolantsson fikk reise hjem før årets siste kamp, slik at han får feire jul med familien.

Taijo Teniste (32)

Taijo Teniste kom til Brann som bosmanspiller før 2018 sesongen. Gjennom sine tre sesonger i Brann spilte han 64 obligatoriske kamper og scoret tre mål. Best huskes nok målet i hjemmekampen i Europa League-kvalifiseringen i 2019 mot Shamrock Rovers, da Teniste banken ballen i mål fra 20 meter med venstrefoten. Teniste har alt reist hjem til Estland for å få være med familien.

Ali Ahamada (29)

Keeperen fra Komorene kom til Brann i juni 2020 på en kontrakt ut året. Tidligere i karrieren har han blant annet spilt over 130 kamper i den franske toppdivisjonen. For Brann ble det ti kamper, og Ahamada vil huskes for sin offensive keeper-stil.

Sander Svendsen (23)

I aller siste sekund av overgangsvinduet i oktober ble Sander Svendsen enig med Brann om et lån fra danske OB. Det tok to dager før FIFA godkjente overgangen, men Svendsen ble Brann-spiller i tre måneder. Han fikk med seg ni kamper og ett mål,  som kom i borteseieren mot Rosenborg på Lerkendal.

Jón Gudni Fjóluson (31)

Den islandske midtstopperen Jón Gudni Fjóluson kom til Brann i overgangsvinduet i september i år. Da hadde han gått klubbløs i en periode etter at kontrakten hans med russiske Krasnodar ble avsluttet. Han fikk ti kamper for Brann. 

Emil Kalsaas (20)

Kalsaas ble en del av A-stallen til Brann før 2019-sesongen, og det året fikk han sin Brann-debut. I år har han vært på utlån til Åsane og kontrakten med Brann som går ut ved nyttår blir ikke forlenget.

Annonse fra Obos-ligaen: