Takker av etter ti sesonger i Brann

Fredrik Haugen (28) takkes av som Brann-spiller under morgendagens kamp mot Odd. Neste sesong reiser han til Kypros for å spille for AEK Larnaca.

Annonse:

- Det blir vemodig å si farvel til Brann og Bergen etter ti fantastiske år i klubben, sier Haugen til brann.no.

Haugen signerte for Brann sommeren 2010 fra Løv-Ham der han hadde imponert stort i 1. divisjon. 2010-sesongen ble han lånt ut til Løv-Ham, før han ble en del av Brann-laget fra 2011-sesongen. Ti sesonger senere har han spilt 276 kamper for Brann og scoret 28 mål. Bare fem spillere har flere kamper i Brann-historien.

Drøm om utlandet

Gjennom sin periode i Brann har Haugen vært en viktig spiller og en populær mann blant supporterne.

- Det blir trist å reise fra klubbens fantastiske supportere, og jeg har hele tiden følt et spesielt bånd til dem. Det har vært opp- og nedturer gjennom Brann-karrieren, men jeg har hatt det veldig fint her, sier Haugen.

Kontrakten hans med Brann gikk strakk seg egentlig frem til neste sommer, men Haugen reiser allerede nå til Kypros. I romjulen reiser han nedover for å gjennomføre den obligatoriske medisinske testen, og signere kontrakten.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å få prøve meg ut utlandet, og den går i oppfyllelse nå. Jeg vil takke Brann for at de har gitt meg muligheten til å reise nå, seks måneder før kontrakten går ut, sier Haugen.

Haugen har hatt en innholdsrik Brann-karriere og blant annet tatt sølv og bronse i serien, spilt cupfinale og vært med på både nedrykk og opprykk fra OBOS-ligaen.

- Fredrik har vært en fantastisk spiller for Brann gjennom et tiår, og kommer til å bli savnet. Han har spilt hele sin voksne karriere i Brann, og gjennom det fortjener han nå muligheten til å få prøve seg i utlandet, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Annonse fra Eliteserien: