Sesongoppsummering fra Brann-akademiet

Hvordan har det gått med Brann sine akademi-lag? Hvem har vært på landslag? Her er en fyldig sesongoppsummering fra akademiet.

Annonse:

Videoen er ikke tilgjengelig.Brann 2/G19/G18

Kort om laget (i en vanlig sesong): Brann 2 spiller i tredjedivisjon og består hovedsakelig av juniorspillere. Til hver seriekamp kan tre spillere fra A-stallen være med. Laget deltar også som G19-lag NM, og som G18 i nasjonal serie. I 2020 har laget spilt i den lokale G19-serien.

Med avlysning av nasjonale serier, NM og 3. divisjon ble det spill i lokal G19-serie for Brann 2. Sesongen startet ikke før i august, etter at koronarestriksjoner satte en stopper for all ungdomsfotball i flere måneder. I en tøff avdeling endte G19-laget på tredjeplass, bak Fyllingsdalen og Fana. Sesongen ble avlyst med to serierunder igjen på grunn av økende koronasmitte i Bergen.

Selv om sesongen har vært amputert har individuell utvikling vært fokus også i år for Brann 2, og flere spillere har blitt tatt opp på trening og kamptropp med A-laget (mer om disse lengre nede i artikkelen).

– Bak de som har vært synlige i A-lagsregi, har mange spillere jobbet dedikert, målrettet og hatt fin utvikling. Dette er spillere som med fortsatt hard jobb og fremgang, kan banke på førstelagsdøra neste sesong, sier avtroppende Brann 2-trener Roger Naustan.

Etter sesongen gir Naustan seg etter to år som Brann 2-trener. Assistent i 2020, Azar Karadas, tar over, sammen med Brede Skahjem Tokvam.

– Azar Karadas har ett svært rikt fotballiv bak seg, og trer ytterligere fram. Brede Skahjem Tokvam returnerer med nye erfaringer fra England. Med solide støttefunksjoner i tillegg, vil det bli ett slagkraftig apparat. Meget spennende, sier Naustan om 2021-sesongen.

Her finner du oversikt over alle kamprapporter og scoringer fra årets sesong.

Brann G16

Kort om laget (i en vanlig sesong): G16 laget spiller i NM for G16-lag, nasjonal serie og deltar i utenlandske turneringer. Har spilt i lokal G16-serie i 2020.

G16-laget startet også sesongen i august, og spilte i den lokale G16-serien. Før sesongen ble avlyst i starten av november rakk de å spille syv kamper. Det gikk så bra som det kunne gå, og laget vant alle kampene. De scoret hele 37 mål og slapp inn fem. Det gir et snitt på 5,28 scorede mål per kamp. G16-laget fikk også med seg to kamper i den nasjonale serien mot Sogndal (9–0-seier) og Åsane (4–1-seier).

Her finner du oversikt over alle kamprapporter og scoringer fra årets sesong.

Brann G14

Kort om laget (i en vanlig sesong): Det yngste laget i Brann sitt akademi. Laget spiller i den nasjonale G14-serien, elitetiltak og deltar i turneringer i utlandet. I 2020 spilte laget i lokal G15-serie.

I likhet med de to andre lagene i Brann-akademiet ble sesongen til G14-laget også startet i august, i den lokale G15-serien. Totalt rakk de å spille sju kamper og gikk ubeseiret gjennom kampene mot motstandere som var året eldre. De vant fem og spilte to uavgjorte. Det ble scoret 28 mål og bakover var de bunnsolide. Totalt ble det bare to baklengsmål.

– Alle spillerne har utviklet seg fint, selv om det har vært mangelvare på gode kamper både nasjonalt og internasjonalt. Flere spillere har også fått matchet seg med G16 i trening og kamp gjennom store deler av høsten, sier trener Tarjei Mork Øren. 

Her finner du oversikt over alle kamprapporter og scoringer fra årets sesong.

Spill i Eliteserien

Èn spiller fra Brann-akademiet har fått debuten i Eliteserien i 2020. Det er 18-åringen Sondre Eide, som kom inn i bortekampen mot Vålerenga 13. september. Før debuten hadde han bare hatt to treninger med A-laget.

Mikal Berg Kvinge debuterte i Eliteserien i fjor, men i den samme kampen som Eide debuterte med et innhopp fikk Berg Kvinge sin første kamp fra start.

Ellers har Henrik Ødemark (17), Henrik Kjeilen Steinseide (17) og Hermann Ræstad (20) fra akademiet vært i troppen til A-laget denne sesongen. Den 15-år gamle keeperen Martin Børsheim fikk også noen uker på trening med A-laget i løpet av høsten.

Spillere som David Møller Wolfe, Emil Kalsaas og Aune Heggebø har vært på utlån til Åsane og Øygarden, der de har spilt mange kamper i OBOS-ligaen. 

Aldersbestemte landslag:

2020-sesongen ble som alle vet sterkt preget av koronarestriksjoner, noe som i aller høyeste grad gikk utover samlinger og kamper for aldersbestemte landslag.

Likevel fikk flere Brann-spillere reist på landslagssamlinger før koronaen traff som hardest i mars.

Fire Brann-spillere var på La Manga i Spania i starten av februar. Mikal Berg Kvinge og Henrik Kjeilen Steinseide spilte med G17-laget, og førstnevnte scoret sitt første landslagsmål mot Kroatia. Mikael Baisotti og David Møller Wolfe var på samme sted med G18-landslaget, der Møller Wolfe også noterte seg for en scoring i 2–1-seieren mot Tyrkia.

Håvar Kleppe (19) ble også tatt ut på G19-landslaget i februar, men måtte melde forfall på grunn av skade.

På de eldre aldersbestemte landslagene ble Ole Martin Kolskogen og Markus Olsen Pettersen tatt ut i troppen til U21-landslaget i løpet av høsten, men begge måtte melde forfall til samlingen på grunn av skader.

I september var Kolskogen og Aune Heggebø (utlånt til Øygarden) på samling med G19-landslaget i Oslo.

I august var det samling av landets beste spillere fra 14–16 år i Porsgrunn. Der var Brann representert med hele ni spillere, flest av alle klubbene i Norge.Det var Lars Remmem (G14), Aron Unsrud (G14), Thomas Lotsberg (G14), Jakob Tveit (G15), Jonas Smistad (G15), Martin Børsheim (G15), Jonas Toftesund (G16), Anders Totland (G16) og Brian Jahren (G16).

Annonse fra Eliteserien: