– Et stort øyeblikk

Sondre Eide (18) fikk sin debut for Branns A-lag borte mot Vålerenga. Det skjedde etter bare tre treninger med lagkameratene.

Annonse:

I det 79. minutt i bortetapet for Vålerenga sendte Brann-trener Kåre Ingebrigtsen inn en fersk debutant. 18-åringen Sondre Eide fikk sine første minutter i Brann-trøyen mot slutten av kampen, i det som var hans første uttak i en førstelagstropp. 

– Det var gøy å få debuten og det hele gikk veldig fort. Jeg hadde tre treninger med laget og så gikk turen rett til Oslo og jeg ble byttet inn, sier Eide. 

Da han ble byttet inn var kampen allerede kjørt for Brann sin del. Vålerenga ledet med fire mål, men det la ikke en demper på opplevelsen for unggutten. 

– Det var et stort øyeblikk. Det er noe jeg har jobbet for i mange år og det var gøy å få betalt for det arbeidet, sier midtbanespilleren. 

18-åringen kom til Brann i vinter fra Gneist og har spilt kamper og trent med G19-laget denne sesongen. Da skadeproblemene i Brann-stallen hopet seg opp inn mot Vålerenga-kampen ble Eide og Henrik Kjeilen Steinseide (17) hentet opp fra ungdomslaget.

Eide hadde få treninger med sine nye lagkamerater før kampen, men siden uken før Vålerenga-kampen har han trent med A-laget. 

– Jeg merker at nivået er en del høyere enn det jeg er vant til. Kvaliteten er høyere og man må være på hele tiden, men det er gøy. Jeg har hele tiden noe å jobbe mot og får en god indikasjon på hvor nivået ligger, sier Eide. 

Vil du ha siste nytt om Brann direkte på mobilen med pushvarsler? Last ned vår nye app! 

Annonse fra Eliteserien: