Hadde flest spillere i landet på talentsamling

Hele ni spillere fra Brann-akademiet deltok på samlingen for landets beste 14–16-åringer i Porsgrunn denne måneden.

Annonse:
  • Toppbilde: Fremme fra venstre: Thomas Lotsberg G14, Jakob Tveit G15 skygge, Lars Remmem G14. Bak fra venstre: Jonas Smistad G15 skygge, Martin Børsheim G15 skygge, Aron Unsrud G14. NB: G16-spillerne Jonas Toftesund (skygge), Anders Totland (landslag) og Brian Jahren (skygge) var også på samlingen, men de spilte kamp da bildet ble tatt. 

Samlingen i Porsgrunn var en av to årlige talentsamlinger i regi av NFF. Ingen lag i Norge hadde med like mange spillere som Brann. 

– Dette forteller oss igjen at det grunnlaget som legges for unge spillere i Bergen holder høyt nivå. De fleste av disse spillerne kommer til Brann fra klubbene rundt oss i Bergen, og det viser at utviklingsarena Bergen er god for unge fotballspillere. Vi skal være både ydmyke for den posisjonen vi har på dette området, at spillerne kommer til oss for å ta neste steg på veien i disse aldersgruppene, samtidig som vi skal ta det som en anerkjennelse at så mange som ni av våre spillere blir plukket ut til talentleiren. Dette forteller også at kvaliteten på utviklingsarbeidet i akademiet vårt holder høyt nivå, sier faglig leder for Brann-akademiet, Tom Mangersnes. 

Han forteller også at talentsamlingene er viktig for de unge spillerne.

– De får testet seg opp mot spillere fra andre deler av landet. De får bekreftelser på hvor langt de er kommet, og forhåpentligvis blir de sultne på mer, sier Mangersnes. 

Annonse fra Eliteserien: