Travle dager for Branns unge landslagsspillere

Fire spillere har den siste halvannen uken vært på La Manga med aldersbestemte landslag. To av dem scoret, og har hatt en travel måned.

Annonse:

– Det er alltid gøy og spesielt å reise med landslaget. Det gir deg motivasjon og bekreftelse på om du holder nivået til de beste på din alder rundt om i Europa, sier Mikal Berg Kvinge. 

Unggutten var sammen med Henrik Kjeilen Steinseide (begge født i 2003) med det norske G17 landslaget i deres tre kamper. I den første kampen de spilte noterte også Berg Kvinge seg for sitt første mål på G17-landslaget.

De møtte Polen, Georgia og Kroatia. Det endte med seier mot Georgia (4–0), uavgjort mot Polen (2–2) og 2–1-tap mot Kroatia (Berg Kvinge scoret det norske målet).

– For meg har det vært en vellyket samling, og jeg scoret mitt første landslagsmål mot Kroatia, sier Berg Kvinge. 

Også til G18-landslaget sine tre kamper var Brann godt representert med Mikael Baisotti og David Møller Wolfe (begge født i 2002). 

G18 tapte 3–0 mot Portugal og 2–1 mot Tyrkia (Wolfe scoret det norske målet). Mot Romania vant de 3–2.

– Oppholdet har vært veldig lærerikt. Det er motiverende å møte så gode landslag og så gode spillere i kamper som dette. Vi skulle helst ha hatt flere poeng, spesielt mot Tyrkia. Personlig har oppholdet vært veldig bra, sier Møller Wolfe. 

To turer på få dager

Onsdag reiste landslagsspillerne hjem igjen til Bergen, men spesielt for Møller Wolfe og Berg Kvinge har det vært en hektisk måned. 

De var først to uker med a-laget til Brann på treningsleir på Gran Canaria. Deretter var de hjemme i noen dager, før turen gikk til La Manga med landslagene sine. 

Midt oppi dette skal de holde tritt med skoleoppgavene. 

– Det er utfordrende, men det går fint, sier Møller Wolfe om å holde seg ajour med lekser og andre skoleoppgaver. 

Og reisene til treningsleirer er ikke over. Både Brann 2 og Branns A-lag skal på ny treningsleir i slutten av februar/starten av mars. Om Berg Kvinge og Møller Wolfe reiser med Brann 2 eller A-laget er ennå ikke bestemt, men at den neste måneden også blir hektisk er det ingen tvil om. 

PS: Mandag ble det klart at Aune Heggebø og Ole Martin Kolskogen ble tatt ut på G19-landslaget sin samling i slutten av februar. 

Annonse fra Eliteserien: