Før kampen: Brann–Åsane

Det er klart for siste kamp i Toppserien før sommerpausen. Brann møter Åsane på Stadion i Toppseriens 15. serierunde. Kampen spilles lørdag 6. juli klokken 15.00 og sendes på TV 2 Play.

Annonse:

Det har vært noen hektiske uker i det siste. Kampen på lørdag blir den syvende på bare fire uker. Imellom alle fotballkampene har det også gått spillere både ut og inn av klubben. Sara Ritter og Justine Kielland er begge solgt til Tyskland, mens Cassandra Ella Bogere, Nea Lehtola, Lauren Davidson og Mia Authen alle har signert for Brann. 

Snart tar spillerne en velfortjent sommerpause, men først venter byderby mot Åsane på Brann Stadion. Det blir sesongens tredje oppgjør mot oransjetrøyene i nord. I april vant Brann komfortabelt i borteoppgjøret i Toppserien, etter at Signe Gaupset banket ballen i mål og Johanna Renmark scoret to. For halvannen uke siden var Åsane motstander i cupen, og Brann vant igjen.

Se høydepunkter og les mer om den kampen her.

Resultatene føyer seg inn i en meget god statistikk mot Åsane. På syv oppgjør har det bare blitt seiere til Sandviken/Brann. Kun i én av kampene har Åsane lyktes i å score mål. Det skjedde på Stemmemyren i fjor. Der tok de ledelsen både én og to ganger, men Brann vant til slutt 3-2. De siste fire kampene har blitt spilt på Åsane Arena, og der har Brann vunnet med ett, to, tre og fire mål.

Siden cupseieren i Åsane har Brann vunnet mot Lyn og tapt mot Vålerenga. Åsane har bare spilt én kamp, hjemme mot Rosenborg. Der tok de ledelsen i første omgang ved tidligere Sandviken-spiller Marina Jensen. Rosenborg utlignet, men klarte aldri å snu til seier. Dermed endte det 1-1, og Åsane tok et sterkt poeng mot de gulljagende trønderne.

Det er med ande ord ingen grunn til å ta seieren på forskudd. Brann må ta styringen og sette sjansene i mål, som i de andre kampene mot Åsane i år. Etter det skuffende tapet mot Vålerenga hadde det vært herlig å slå tilbake med en ny storseier. Kom på kamp og bli med på å avslutte vårsesongen med stil!

Billetter til kampen finner du her.

Tidligere oppgjør mot Åsane:

  • 2024: Åsane 0–4 Brann
  • 2024: Åsane 0–3 Brann
  • 2023: Åsane 0–1 Brann
  • 2023: Åsane 0–2 Brann
  • 2023: Brann 3–2 Åsane
  • 2021: Åsane 0–2 Sandviken (NM)
  • 2018: Sandviken 6–0 Åsane (NM)

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Sara Ritter og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: