Skotsk landslagsspiller har signert for Brann

Lauren Davidson (22) er klar for Brann, og har signert under på en avtale ut 2026.

Annonse:

22-åringen landet i Bergen i går og gjennomførte da den medisinske sjekken. Nå har angrepsspilleren signert under på to og et halvt år i Brann-drakt.

Men det er ikke første gang hun er i Bergen og på Brann Stadion. Davidson kommer nemlig fra Glasgow City, og spilte mot Brann både på borte- og hjemmebane i Champions League-kvalifiseringen i fjor høst. 

– Etter at vi spilte mot Brann i fjor, var det ingen tvil når klubben viste interesse for meg. Jeg liker måten dere spiller fotball på, og det er flotte fasiliteter. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier hun. 

Ikke skremt av Bergensværet

Fra 2018 til 2020 spilte hun for Hibernian, men har siden det spilt for Glasgow City i hjembyen sin. Der har hun nærmere 60 mål på i overkant av 90 kamper. I tillegg har hun spilt for flere aldersbestemte landslag, frem til hun i 2021 fikk debuten på det skotske A-landslaget.

Til tross for at det endte med tap her da hun var her med Glasgow City, ser hun frem til å få Brann Stadion som sin nye hjemmebane. Været i Bergen er hun heller ikke bekymret for.

– Jeg tror nok kulturen her er annerledes, men været er sikkert det samme, om ikke enda verre. Det er jeg godt vant til. Jeg har sett fotballen her og hvordan den er, så det blir spennende, sier hun. 

Bli enda bedre kjent med den ferske Brann-spilleren i videointervjuet under her.

Du kan også se den direkte på vår YouTube-kanal her.

På vei til å bryte gjennom

Aleksander Olsen er sportslig leder for kvinnelaget i Brann, og sier at de ble oppmerksom på Davidson i forberedelsene til kvalifiseringskampene. Siden har han fulgt henne nøye og har jobbet lenge med andre engelske toppklubber for å få hun til Brann.

– Hun er i en alder som gjør at hun allerede har spilt mange internasjonale kamper og er på vei til å bryte gjennom på det skotske landslaget. Lauren har scoret nærmere 60 mål på to sesonger i Skottland og er en spiller med stort videreutviklingspotensiale. Her kan hun være med på reisen i Brann og samtidig tilføre oss enda større offensiv kraft i en allerede talentfull tropp, sier Olsen.  

Allerede på lørdag 6. juli har Branns kvinnelag ny hjemmekamp mot Åsane. Det er siste kamp før sommerpausen, så kjøp billett her og kom på kamp!

Annonse fra Eliteserien: