Mia Authen har signert for Brann

Mia Authen (22) forlater LSK Kvinner etter vårsesongen og har signert under på en kontrakt ut 2028 for Brann.

Annonse:

22-åringen har tidligere spilt for Trøgstad/Båstad og Askim FK, men har vært i LSK Kvinner siden 2017. Der startet hun på rekrutt, og har spilt seg opp gjennom gradene til å bli en viktig forsvarsspiller på A-laget. Authen ble også tatt ut på årets lag i Toppserien av TV 2 i 2023, og har flere kamper for aldersbestemte landslag. Nå ønsker hun å ta et steg videre, og valget falt på Bergen og Brann.

– Det føles som rett tidspunkt for min egen del å ta et nytt steg. Det kjennes veldig bra, og det er stort å signere for Brann, sier hun.

Dermed blir hun en del av laget etter sommerpausen i juli, og har én kamp igjen for LSK Kvinner.

Selv om hun innrømmer at det har vært en tålmodighetsprøve å jobbe seg oppover der, tror hun det har gitt henne et verdifullt perspektiv på at ting ikke kommer gratis.

– Jeg føler det gjør at man står mye bedre i et sånt her klubbytte, hvor du vet at du kommer hit for å bli en bedre fotballspiller, sier hun. 

Ved siden av fotballen studerer hun juss, noe hun ønsker å fortsette med når hun flytter til Bergen. Bli bedre kjent med Authen i videointervjuet under.

Dersom videoen ikke dukker opp, kan du se den direkte på YouTube her.

En av de mest lovende forsvarsspillerne

Sportslig leder Aleksander Olsen peker på Authen som en av de mest lovende forsvarsspillerne i landet med stort videreutviklingspotensiale, og mener hun fortjent har kjempet seg inn i Norges U23-landslag.

– Hun er midtstopper, men kan også bekle sideback. Hun har to gode føtter, meget gode fysiske forutsetninger for å bli en stødig spiller på høyt internasjonalt nivå og med en spennende rekkevidde i spillet sitt. At hun har en flott personlighet med glimt i øyet gjør hun også til en karakter som passer godt inn i gruppa i Brann, sier Olsen.

Han fortsetter:

– Et salg av Justine Kielland gir oss kraft til å investere i sportslig satsning videre, også i form av flere spiller som forsterker laget og troppen ytterligere de neste årene, og Mia har stått høyt på denne prioriteringslisten fra det norske markedet. At vi i tillegg bryter barrierer og signerer spillere for 4.5 år, viser at vi tenker langsiktig, og vi ønsker å takke Mia og hennes agent for en meget god prosess. Vi jobber systematisk og strukturert videre for å forsterke laget og vi er fortsatt ikke helt ferdig med sommerens overgangsvindu. Flere positive nyheter vil komme, som er i tråd med vår strategi og spillerlogistikk, avslutter han.

Branns neste kamp er onsdag 3. juli på Brann Stadion mot Vålerenga, og alle mødre kommer gratis inn. Billetter finner du her!

CR6_8069.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: