Finsk landslagsspiller klar for Brann

Nea Lehtola (25) har signert en kontrakt med Brann ut 2026, og kommer til Bergen etter sommerpausen i juli.

Annonse:

Den finske back-spilleren har de siste to årene spilt for Brøndby i Danmark, hvor hun har 44 kamper i den gule trøyen. I tillegg er hun en del av den finske A-landslagstroppen, hvor hun kjenner godt til Brann-spiller Joanna Tynnilä. De to har også begge spilt sammen i HJK Helsinki.

– Jeg har også spilt med Nanne (Ruuskanen) gjennom landslaget, så det er en stor bonus at jeg kjenner noen her fra før. Det er veldig spennende å være her, og jeg er veldig glad for å signere for Brann, sier Lehtola.

25-åringen tror det er mye potensiale i laget her, og lot seg imponere over Branns prestasjon i Champions League. Nå håper hun å kunne være med på et nytt Europa-eventyr med Brann, men også levere i Toppserien.

– Jeg har to sølvmedaljer fra Danmark, så nå håper at det kan bli noe gull her i Norge, sier hun.

I videointervjuet under kan du bli bedre kjent med den nye Brann-spilleren.

Dersom videoen ikke dukker opp, kan du se den direkte på vår YouTube-kanal her.

Sportslig leder for kvinnelaget, Aleksander Olsen, sier følgende om signeringen:

- I Nea så får vi en to-fotet spiller som kan spille på begge sider som back. Hun har internasjonal erfaring og er en sentral spiller for det finske landslaget. En fantastisk proff i en fin alder, som også har store ambisjoner om å utvikle seg videre. Dette er en spiller vi har fulgt over lengre tid, og som vi anser som det perfekte supplementet til laget nå som Cecilie (Redich Kvamme) er ute i svangerskapspermisjon.

Finnen kommer til Bergen etter sommerpausen i juli, og blir å se i aksjon i Brann-drakten først i august. Men før den tid, kan du få med deg gjengen på Stadion onsdag 3. juli kl. 19.00 når Vålerenga kommer på besøk. Billetter kjøper du her!

Annonse fra Eliteserien: