Dette er Brann 2-spillerene som er på treningsleir med A-laget

Brann reiste til treningsleiren i Marbella med 28 spillere. Av disse er det fire av dem som ikke har A-lagskontrakter, og her kan du bli bedre kjent med dem.

Annonse:

Brann reiste til den spanske solkysten på treningsleir 3. februar, og skal være der frem til 28. februar. I tillegg til de etablerte A-lagsspillerne er det flere unge spillere som primært har spilt for Brann 2 og jevnlig trent med A-laget som er med. 

De unge keeperne Mathias Klausen (16) og Martin Børsheim (19) har nylig signert A-lagskontrakter. Det samme gjorde Jonas Torsvik (18) før jul, mens Eivind Helland signerte A-lagskontrakt i fjor sommer. Også Elias Myrlid signerte A-lagskontrakt i fjor. 

Men fire av spillerne som er med har ikke A-lagskontrakter. Her kan du bli bedre kjent med dem. 

I kronologiens tegn presenteres de fra eldst til yngst. 

Vegard Hagen (21) - født 2002

Sommeren 2021 flyttet Vegard Hagen til Bergen fra Haugesund for å begynne på lærerstudiet. Han har tidligere spilt for barndomsklubben Haugar og vært i akademiet til Haugesund, der han fikk én treningskamp med A-laget. 

Siden overgangen til Brann 2 i 2021 har han vært en viktig spiller for at Brann 2 først rykket opp i 2022 og reddet plassen i 2. divisjon i 2023. 

Nå er han på sin første treningsleir på A-laget, og han har vært på banen i begge kampene Brann har spilt. Mot IFK Norrköping kom han inn på høyreback, mens han avsluttet kampen mot Rosenborg som indreløper. 

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk være med på treningsleir, og A-lagsspillerne har tatt veldig godt imot oss. Treningshverdagen er veldig bra, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli en enda bedre fotballspiller mens jeg er her nede, sier Hagen. 

I fjor fikk han også sin debut for A-laget, da han ble byttet inn som høyreback i cup-seieren mot Brattvåg. Der noterte han seg også for sin første Brann-scoring. 

– Det var veldig kult og det er et øyeblikk jeg ser tilbake på med glede, sier Hagen. 

Under oppholdet i Spania var også Hagen én av to Brann-spillere som ble «lånt ut til» Bodø/Glimt, da seriemesteren hadde sin siste elleve mot elleve-trening før de møtte Ajax i Conference League. Da spilte han høyreback, og møtte Fredrik Bjørkan, Jens Petter Haugen og Albert Grønbæk på sin side. Og i motsetning til Ajax, der Grønbæk scoret to mål, var Hagen med å holde nullen på den treningen. 

David Tufekcic (20) - født 2004

Til 2022-sesongen kom kantspilleren David Tufekcic til Brann fra FK Fyllingsdalen. Han har også tidligere spilt for Gneist. Han signerte proffkontrakt med Brann-Akademiet i fjor.

I Branns bortekamp mot Sarpsborg 08 i Eliteserien i fjor ble han byttet inn til sin offisielle Brann-debut. 

– Det var det gøyeste jeg var med på i hele fjor. Jeg har alltid hatt en drøm om å få spille på øverste nivå i Norge, og jeg trodde ikke det skulle skje da fjoråret startet, sier Tufekcic. 

Han har for det meste spilt for Brann 2, men har innimellom trent med A-laget. Årets treningsleir er hans første, og dette håper han å få ut av det drøye tre ukers lange oppholdet i Spania. 

– Det er mye lærdom i å være her. Jeg jobber med å ha intensitet i det jeg gjør, utvikle meg mest mulig og lære av de beste her, sier han. 

I den første treningskampen mot IFK Norrköping kom han inn til pause, mot Rosenborg startet han og spilte 60 minutter på venstrekanten. 

Lars Remmem (18) - født 2006

Søndag 18. februar fylte Lars Remmem 18 år. Han er blant de yngste som er med A-laget på treningsleir, og han kom til Brann-Akademiet fra Baune da han var 14 år. I Brann har han spilt på alle lagene i akademiet, og han har også landskamper for U16 og U17. 

Årets treningsleir er også midtbanespillerens første med A-laget til Brann.

– Det er utrolig gøy å få trene med noen av de beste i landet hver dag, og jeg føler at jeg kommer mer og mer inn i det for hver dag som går. Det er også veldig kjekt å bli kjent med A-lagsspillerne, sier han. 

I likhet med Hagen var han også «lånt ut» til Bodø/Glimt til deres siste elleve mot elleve økt, før de møtte Ajax i første kamp i Conference League. 

Remmem skrev proffkontrakt med Brann sommeren 2022.

Jesper Eikrem (16) - født 2007

Sammen med keeper Mathias Klausen, er Jesper Eikrem de to 2007-guttene som er med Brann på treningsleir. Eikrem er tross sin unge alder den «erfarne» av de fire som er omtalt i denne saken. Han var også med til Marbella i fjor, og skrev proffkontrakt med Brann ved årsskiftet 2022/2023.

Han kom til Brann fra FK Fyllingsdalen for et par år siden, og i 2023 fikk han sin debut på A-laget da Brann møtte Frøya i første runde i NM på Varden Amfi i Fyllingsdalen. 

– Det var utrolig kult og kjekt. Det var ekstra stas at det skjedde på «min hjemmebane» da jeg bor bare fem minutter unna Varden, sier 16-åringen. 

I Brann-Akademiet har han vært innom alle Branns lag, og skal i år primært være med Brann 2 i 2. divisjon. Som andregangs-reisende på treningsleir sier han følgende om forskjellen fra 2023 til 2024. 

– Jeg føler meg litt eldre og mer erfaren enn i fjor, og siden dette er mitt andre år visste jeg litt mer hva jeg gikk til. Det gjør at jeg føler meg litt tryggere i år enn i fjor. Det er en veldig fin gjeng med masse gode fotballspillere som det er enkelt å slå av en prat med, sier Eikrem. 

Brann er i Marbella frem til 28. februar, og har én kamp igjen. Den er mot Vålerenga fra OBOS-ligaen, og kampen spilles tirsdag 27. februar klokken 16.00. TV2 Play og Direktesport/BA sender kampen. 

Annonse fra Eliteserien: