IMG_6338

Tufekcic har signert proffkontrakt

David Tufekcic (19) har debutert i Eliteserien, og startet sin første kamp for A-laget. Nå har han skrevet proffkontrakt med Brann.

Annonse:

– Det er stort. Jeg er stolt over å ha fått min første proffkontrakt med Brann. Det er klubben jeg har fulgt hele livet, og det er en stort å være en del av det, sier David Tufekcic.

Tufekcic er født i 2004, og ble 19 år på starten av 2023. Han startet sin fotballkarriere i Gneist, før han gikk til Fyllingsdalen i 2021. Til Brann 2 kom han før 2022-sesongen. 

– Helt sykt

For Brann 2 har han spilt for det meste på kanten og som indreløper. I år har han også fått debuten for Branns A-lag i Eliteserien. Den kom borte mot Sarpsborg 08 i starten av mai. 

– Det var helt sykt, og jeg trodde ikke det skulle skje i år. Jeg har fått trene mer med A-laget enn jeg hadde håpet på, og det var gøy å få komme innpå, sier 19-åringen. 

BB230513VG020.jpg
David Tufekcic da han fikk debuten i Eliteserien, borte mot Sarpsborg 08. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN.

I Branns førsterunde-kamp i NM 2023 borte mot Frøya fikk han også starte. 

Med proffkontrakt signert, som er en kontrakt til akademispillere som ikke er fast medlem av A-stallen, er han ekstra motivert for å fortsette utviklingen sin. 

– Jeg har en drøm om å komme meg opp på A-laget, og jeg skal fortsette å jobbe hardt for å klare det. At Brann 2 nå er i 2. divisjon er også bra, for nivået er høyt og det er mye å lære, sier han. 

Siden han kom til Brann har han hatt Azar Karadas som trener. 

– David kom til oss i fjor fra Fyllingsdalen og er en spiller med spennende offensive kvaliteter. Han kan spille både indreløper og kant, og har et godt driv med ballen. Som spiller skaper mye for laget, og han er en herlig gutt som alltid har smilet på lur, sier Karadas. 

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK), Elias Myrlid (Os), Rasmus Holten (Fana/Smørås), Jonas Torsvik (Loddefjord), Jakob Tveit (Sædalen), Lars Remmem (Baune), William Kvale (Minde), Mathias Klausen (Askøy FK), Mathias Sekkingstad (Loddefjord IL), Julian Lægreid (Årdal FK/Jotun), Martin Bøe Ljunggren (Fana/Smørås), Jesper Eikrem (FK Fyllingsdalen). 

Annonse fra Eliteserien: