Jesper Eikrem 16-9

Jesper (15) har signert proffkontrakt

Jesper Eikrem (15) signerte proffkontrakt med Brann like før jul. 15-åringen kom til Brann-Akademiet fra FK Fyllingsdalen vinteren 2020, og dette er hans første proffkontrakt i Brann.

Annonse:

– Dette er et stort øyeblikk for meg, og jeg er fornøyd og stolt over å ha signert min første proffkontrakt med Brann, sier Eikrem til brann.no. 

15-åringen er født i 2007, og kom til Brann sitt G14-lag vinteren 2020 fra FK Fyllingsdalen. Han er sentral midtbanespiller, og har spilt for Branns G14 og G16-lag. 

Landslagsdebut

I år ble han også tatt ut på G15-landslaget, og fikk debuten sin der i vår. Han har vært jevnlig på G15-landslaget gjennom året, sammen med Mathias Klausen og Mathias Sekkingstad fra Brann. Nå har alle tre proffkontrakter med Brann-Akademiet. 

Han beskriver seg slik som spiller: 

– Jeg både skaper målsjanser, og scorer en del selv. Jeg er best i det offensive og har et bra driv med ballen, samt bra løpskraft, sier han. 

Neste år er planen at han skal ta et steg opp og spille med G17, G19 og trene med Brann 2. 

– Det gleder jeg meg veldig til. Det er høyere tempo, gode spillere og bra fysikk på de som spiller der. Jeg skal jobbe hardt for å bli enda bedre på alt, sier han. 

– Jesper var gjennom 2022-sesongen en svært sentral spiller for både Norge G15 og SK Brann G16. Ute på banen trives han godt med lite rom (og tid) til disposisjon. Han er en sentral midtbanespiller med evne til å utfordre motstandere i «driv» med ball, presis pasningsfot og overblikk som ytterligere sterke sider. Likevel. Jesper er ofte på sitt aller, aller skarpeste når han nærmer seg motstandermålet, og går sjelden av banen uten målpoeng; assist eller scoringer, sier faglig leder i Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK), Elias Myrlid (Os), Rasmus Holten (Fana/Smørås), Jonas Torsvik (Loddefjord), Jakob Tveit (Sædalen), Lars Remmem (Baune), William Kvale (Minde), Mathias Klausen (Askøy FK), Mathias Sekkingstad (Loddefjord IL), Julian Lægreid (Årdal FK/Jotun), Martin Bøe Ljunggren (Fana/Smørås).

Annonse fra Eliteserien: