Keepere

To unge lokale keepere har skrevet A-lagskontrakt

Martin Børsheim (2005) og Mathias Klausen (2007) er fast medlem av Branns A-tropp, og har nå skrevet sine første A-lagskontrakter med Brann. Begge har signert ut 2026.

Annonse:

– Det er noe man har drømt om siden man var liten, og det er utrolig stort, sier eldstemann av de to unge keeperne, Martin Børsheim. 

Også Klausen, som ikke var født sist Brann ble seriemester, er stolt over å ha signert A-lagskontrakt med Brann. 

– Det er utrolig kult, og jeg er veldig takknemlig for å få sjansen, sier Klausen. 

Stor overgang

Børsheim er født i 2005 og kom til Brann fra FK Fyllingsdalen i 2019. Klausen er født i 2007 og kom til Brann fra Askøy FK i 2020. Begge har hatt proffkontrakter, men nå har de signert A-lagskontrakter og er en fast del av keeperteamet til Brann, sammen med Mathias Dyngeland. 

Børsheim var med Branns A-lag på treningsleir til Gran Canaria i 2022, og i 2023 sto han bortimot fast for Brann 2 i 2. divisjon. 

– Det var et stort steg opp fra det jeg har spilt tidligere, og jeg vokste veldig på å spille voksenfotball allerede da, sier Børsheim, og poengterer at overgangen har vært veldig merkbar fra å trene med Brann 2, til å trene fast med laget som tok cupgull og sølv i Eliteserien i fjor. 

For Klausen er overgangen enda større. Han var med Brann på treningsleir i 2023, men i motsetning til Børsheim har han for det meste spilt gutte- og juniorfotball. 

– Jeg merker at tempoet og trøkket er mye høyere enn jeg er vant med. Og så forventes det mer, lagkameratene stiller tøffe krav og det er veldig lærerikt, sier Klausen. 

Begge de unge keeperne har spilt flere kamper for aldersbestemte landslag. Børsheim for G16, G17 og G18, mens Klausen har spilt for G15 og G16.

– Vi er veldig glad for å ha fått to unge lokale keepere på A-lagskontrakter. Mathias og Martin har jobbet hardt og godt over tid, og har gjort seg fortjent til dette gjennom utviklingen de har hatt i akademiet vårt. Vi gratulerer begge to, og følger spent med på utviklingen deres videre, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen. 

Hyller tidligere trener

For i Brann-Akademiet er det polske Bartosz Deregowski som er trener for keeperne på alle lagene. Både Klausen og Børsheim har hatt han som trener gjennom mange år. 

– Han er som en far nummer to. Han har betydd utrolig mye for oss, og vi har lært utrolig mye av han. Vi kan snakke med han om alt, både ting på fotballbanen og ting utenom. Han er en kjempefyr som vi stoler veldig mye på, sier Klausen og Børsheim. 

Siden de ble fast medlem av keeperteamet til Brann i januar, har de trent daglig med landslagskeeper Mathias Dyngeland. 

– Det er utrolig lærerikt, og det er inspirerende å trene med han i hverdagen. I tillegg er han en fantastisk fyr, sier Børsheim.

Men på treningsleiren i Spania er ikke Dyngeland med. Han er hjemme i Bergen og venter på å bli far for første gang. Dermed har Brann tatt med Eirik Holmen Johansen. Hans kontrakt med Brann gikk ut ved nyttår, men siden han ennå ikke har landet en ny klubb er han nå med Brann. Det setter de unge keeperne pris på. 

– Holmen er en fantastisk fyr som alltid har et smil på lur. Han sprer trygghet og god stemning, og han hjelper oss masse med detaljer og kommer med innspill. Det er som å ha en ekstra trener med oss, og han vil at vi skal bli bedre, sier Klausen. 

Børsheim, Klausen og resten av Brann-laget er på Marbella frem til 28. februar på treningsleir. 

Annonse fra Eliteserien: