Blir hovedtrener for Brann 2

Azar Karadas (39) blir hovedtrener for Brann 2 fra 1. januar 2021.

Annonse:

 

Fredag ble det klart at nåværende hovedtrener i Brann 2, Roger Naustan, gir seg når kontrakten hans går ut ved nyttår.

Denne uken ble det bestemt hvem som overtar hovedansvaret fra 2021. Azar Karadas har vært Naustan sin assistenttrener denne sesongen og fra og med neste år har han hovedansvaret.

– Jeg er veldig stolt og glad for denne muligheten, og ser virkelig frem til å ta fatt på jobben som hovedtrener for Brann 2, sier Karadas.

Årets sesong har vært hans første som trener.

– Det har vært et spesielt, men veldig lærerikt år med tanke på koronasituasjonen. Det har blitt mange alternative treninger, men jeg håper vi er nærmere normalen inn mot neste sesong.

For tiden holder Karadas på med UEFA-A-trenerkurset, som er det nest høyeste man kan ta.

– Jeg vil veldig gjerne trekke fram samarbeidet med Roger Naustan og resten av teamet, både til Brann 2 og i hele utviklingsavdelingen. Det er et veldig godt team og vi utfordrer og utvikler hverandre. Det er et godt grunnlag for det som er det store målet; å legge til rette for at spillerne skal nå så langt som mulig og ta steget opp til å bli A-lagsspillere i Brann, sier Karadas, som legger til at nå er det fullt fokus på å avslutte årets sesong på best mulig måte.

Karadas ble trener i akademiet til Brann fra januar 2020, etter at kontrakten hans som spiller ikke ble forlenget ved utgangen av 2019-sesongen.

– Det at Azar kom rett fra en spillerkarriere til å bli trener har vært tungtveiende for at han nå blir hovedtrener for Brann 2, selv om han er fersk som trener. Han har hatt en lang og innholdsrik karriere, i tillegg kom han til Brann som ung spiller selv, kjenner klubben godt og vet hva som kreves for å slå gjennom på A-laget. Vi har utrolig flinke trenere i akademiet, og alle gjør en strålende jobb med spillerne på sine lag. Azar er også en flott type, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Få siste nytt om Brann rett på mobilen med SK Brann-appen. Husk å skru på pushvarseler for å få nyhetene først. 

Annonse fra Obos-ligaen: