FIFA godkjenner overgangen – Sander Svendsen blir Brann-spiller

Torsdag kom meldingen fra FIFA. Overgangspapirene for låneavtalen med Sander Svendsen (23) er nå godkjent, to dager på overtid.

Annonse:

Brann og danske Odense begynte å diskutere overgangen sent mandag kveld, like før overgangsfristen gikk ut ved midnatt. Begge klubbene leverte papirene fra seg til sine respektive fotballforbund før fristen gikk ut ved midnatt, men der stoppet det opp.

– Det var ekstremt hektisk på slutten der. Jeg spurtet rundt på Stadion mellom kontoret mitt og kopimaskinen, men vi leverte alt i tide. Dette er en internasjonal overgang og da må papirene også inn i systemet til FIFA, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Etter at FIFA har brukt to dager på å se på saken viser det seg at papirene ble lastet opp fra Brann til NFF klokken 23.59.31, og papirene ble lastet videre til FIFA klokken 23.59.59. Det var altså ett sekund før fristen gikk ut, og dermed er det nå klart at Svendsen blir Brann-spiller ut 2020.

NFF melder at dette må være en ny verdensrekord i å levere i siste liten.

– Jeg har aldri vært med å sette verdensrekord før, så det var moro. Vi gjorde alt rett med tanke på frister satt for overganger, og det er gledelig at det nå er bekreftet at alt er i orden, sier Soltvedt.

– Det har vært noen merkelige dager med mye frem og tilbake. Det er deilig å endelig ha fått en avklaring og at alt har gått gjennom. Jeg er nå Brann-spiller og gleder meg til å komme i gang, sier Svendsen til brann.no.

Svendsen er en offensiv spiller som kan bekle flere roller fremover på banen. Han kommer til Brann fra danske Odense, og har tidligere spilt for Molde, Hammarby i Sverige og Odd. 

– Vi har fått inn Mathias Rasmussen permanent i dette vinduet, men da Gilbert ble solgt til Tyrkia var vi på utkikk etter å styrke oss fremover på banen. Lenge så det ut til at det ikke skulle komme noen inn, men så dukket muligheten for å hente Sander opp. Det ble hektisk og kaotisk, men nå er vi glade for å ha han på plass. Og så vil jeg rette en stor takk til OB og deres sportssjef Michael Hemmingsen for samarbeidet rundt overgangen, sier Soltvedt.

Svendsen skal nå reise til Bergen fra Danmark ved første mulighet. Når han kommer frem skal han avlegge en koronatest og gå i karantene frem til han får et negativt svar tilbake. Om den første testen er negativ må han ta enda en test som også skal være negativ, før han kan slutte seg til sine nye lagkamerater og treninger.

Annonse fra Obos-ligaen: