Opdal har forlenget kontrakten

Håkon Opdal har signert en ny kontrakt som gjør at han er Brann-spiller også i 2021.

Annonse:
  • Se Opdal fortelle om hvordan det var å komme tilbake til Brann i videoen under. 
– Det var veldig fint å komme tilbake til Brann i fjor, og det er veldig kjekt at jeg nå får enda et år til. Jeg ser veldig frem til å være med videre, det er noe stort på gang her, sier Opdal til brann.no.

Opdal signerte sin første kontrakt med Brann i 2000 og fikk sin første proffkontrakt i 2001. Denne sesongen har 38-åringen voktet målet i åtte av de 20 seriekampene som har blitt spilt til nå, i fjor spilte han 27 av 30 kamper.

Mestspillende keeper

Håkon Opdal ble en del av Brann-laget i 2000 og fikk debuten sin i eliteserien på Lerkendal, 27. oktober 2002. Hans første kamp fra start var på selveste 16. mai i 2003 mot Odd, en kamp Brann vant 3–0. I årene som fulgte ble han Branns førstekeeper og har både cup- og seriegull på merittlisten, som en av få spillere i Branns historie.

Etter 2011-sesongen forlot Opdal Brann og spilte et par sesonger i Danmark, før han returnerte til Norge og Start. I overgangsvinduet sommeren 2018 ble Opdal signert på en toårskontrakt fra 1. januar 2019.

Per 9. oktober 2020 står Opdal oppført med 274 kamper for Brann. Det er soleklart mest av keepere i Brann-historien, og bare Tore Nordtvedt (398), Geirmund Brendesæter (335), Erlend Hanstveit (316) og Erik Huseklepp (308) har flere kamper enn Opdal.

– Jeg ser frem til å fortsette å utvikle meg, både personlig som keeper, men også som lag sammen med lagkameratene. Det å bidra til å utvikle oss til å bli et skikkelig godt lag motiverer meg veldig. For meg betyr Brann enormt mye. Jeg har vært her siden jeg var 17 år og klubben betyr mye for meg, sier Opdal.

– I min tid som sportssjef har det vært mange spillere som både har blitt hentet og gått fra klubben, men det å hente tilbake Håkon Opdal for to år siden var en av mine fineste dager på jobb. At vi nå har blitt enig med Håkon om en ny avtale ut neste år er noe jeg er veldig fornøyd med. Han har en voksen alder, men er fremdeles topp motivert for å utvikle seg som keeper og han har en viktig rolle i keeperteamet. En ekte klubblegende, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Få Brann-nyheter først i den nye SK Brann-appen! Husk å skru på pushvarsler, slik at du får varslinger på siste nytt. 

Annonse fra Eliteserien: