Før kampen: Start - Brann

Les deg opp på alt du trenger å vite før årets siste bortekamp mot Start!

Annonse:

Brann tar turen til Sørlandet og møter et Start-lag i desperat kamp mot nedrykk. Kampen spilles onsdag 9. desember klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge og Dplay.

Et lite museskritt til nå og kontrakten til neste års Eliteserie er sikret. Det skal mye til for å rote seg ned på kvalifiseringsplass etter poenget mot Sarpsborg 08, men det blir ingen jinxing herfra. Brann må ha poeng i Kristiansand for å være helt sikre, og det kan bli meget tøft! Start er bare et poeng over kvalifiseringsplassen og to poeng unna direkte nedrykk, så de kommer til å selge seg dyrt.

I Kristiansand har Start et godt tak på Brann, om vi går helt tilbake til første obligatoriske møte i 1960. Vi har spilt 34 bortekamper i Sørlandets hovedstad og vunnet ni av dem, ni har endt med poengdeling og Start har vunnet 16. I det siste tiåret har derimot pipen fått en annen lyd, og Brann har faktisk vært ganske uimmotståelige på Sparebanken Sør Arena. Vi har vunnet fire av de fem siste oppgjørene mot Start totalt og spilt fire bortekamper på rad på Sør Arena uten tap. 

Siste fem kamper på Sparebanken Sør Arena:

  • 2018: Start - Brann 0-1: Lie Skålevik
  • 2016: Start - Brann 1-2: Huseklepp, Haugen
  • 2014: Start - Brann 1-1: Selvmål
  • 2013: Start - Brann 3-3: Pusić, Selvmål, K. Larsen
  • 2011: Start - Brann 3-1: Ojo

Håkon Opdal og Mathias Rasmussen møter gamle lagkamerater på onsdag. Bismar Acosta har også en fortid i Start.

I Start finner vi de tre Brann-guttene Henrik Gjesdal, Kasper Skaanes og Steffen Lie Skålevik. Gjesdal er skadet ut sesongen, men de to andre er klare til å stikke kjepper i hjulene på favorittklubben.  

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Daniel Pedersen, Amer Ordagic og Markus Olsen Pettersen ute med skader. 

Start har hatt tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal ute med skade hele sesongen, og han er heller ikke med på onsdag. Espen Børufsen er sannsynligvis ute med en kneskade, Mikael Ugland har en ankelskade, og Sander Hansen Sjøquist og Gudmundur Andri Tryggvason er også ute.

Neste kamp er på Stadion mot Odd og er sesongens siste. Forhåpentligvis blir det smil, glede og kos med Brann-kamp så tett opp til julaften, og en allerede sikret kontrakt til neste års Eliteserie. Kampen spilles tirsdag 22. desember klokken 18.00.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: