Barmen reddet poenget

Etter en oppløftende første omgang tok Sarpsborg 08 ledelsen kort tid etter pause. En sen Kristoffer Barmen-scoring reddet uavgjort for Brann.

Det så ikke bra ut da tidligere Brann-junior Gaute Vetti kriget ballen i mål for gjestene sju minutter etter pause etter klabb-og-babb inne i Branns straffefelt. Da hadde Sarpsborg 08 startet omgangen klart best og det var sånn sett ikke noe å si at gjestene scoret målet der og da.

God første omgang

Brann var imidlertid klart best før pause, og var svært nær scoring flere ganger. Nærmest var Petter Strand i det 39. minutt da han på pasning fra Thomas Grøgaard fikk til et skudd retning høyre kryss. En opplagt Davd Mitov Nilsson i Sarpsborg-målet hindret scoring.

Daouda var også nære på da han kom seg fri etter et flott overhopp av Sander Svendsen. Skuddet fra ivorianeren ble dessverre blokkert i siste liten.

Omgangen ebbet ut i 0-0. Litt flatterende utfra spill og sjanser, samtidig var det heller ikke noen festforestilling fra hjemmelaget.

Slet like etter pause

Etter pause var Sarpsborg langt bedre, og dominerte de første minuttene før målet deres kom. Etter scoringen var Sarpsborg nære ved å øke ledelsen flere ganger. I det 74. minutt kom Anton Salétros alene gjennom mot Håkon Opdal. Den duellen vant Brann-keeperen mesterlig. Her kunne det gått ille!

I stedet skulle Brann utligne minuttet etter! Et hardt innlegg fra innbytter Gilli Rolantson nådde helt til Bamba foran mål. Med ryggen mot mål var Brann-spissen iskald og la ballen til rette for en rettvendt Kristoffer Barmen. Fra straffemerket plasserte Brann-kapteinen ballen like iskald i venstre hjørnet. 1-1!

Nå jagde Brann på seiersmålet, og hjemmelaget trykket gjestene langt ned i straffefeltet. Det lyktes imidlertid ikke for noen av lagene å score flere ganger. Dermed endte dette dramatiske oppgjøret med 1-1.Brann klart best før pause, mens gjestene hadde flere store sjanser i andre omgang. Slik sett gir kanskje 1-1 et riktig bilde av kampen.

Plassen nesten sikret

Med resultater fra dagens runde ligger Brann seks poeng foran Start på 13. plass og sju poeng foran Strømsgodset på kvalikplassen. Sistnevnte har imidlertid 1 kamp mindre spilt. Med to runder igjen å spille og ni mål bedre i målforskjell i forhold til Start, skal det svært mye til for at Brann skal havne på kvalikplassen.

Brann - Sarpsborg 08 1-1 (0-0)

0-1: Gaute Vetti (52.)
1-1: Kristoffer Barmen (75.)

28. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball.Gult kort: Jon Gudni Fjoluson, Brann. Bjørn Inge Utvik, Sebastian Jarl og Ole Jørgen Halvorsen, Sarpsborg.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal- Ole Didrik Blomberg, Jon Gudni Fjoluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Kristoffer Barmen, Petter Strand - Sander Svendsen (Gilli Rolantsson fra 65.),  Robert Taylor, Mathias Rasmussen (Fredrik Haugen fra 65.) - Daouda Bamba

Sarpsborg 08 (3-4-3): David Mitov Nilsson - Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Nicolai Næss - Sulayman Boyang, Gaute Vetti (Mohammed Ofkir fra 78.), Sebastian Jarl, Joachim Thomassen - Anton Salétros, Ole Jørgen Halvorsen, Tobias Heintz (Jordan Adéoti fra 78.)