Før kampen: Molde - Brann

Etter en stille og rolig uke i Bergen er det tid for kamp igjen! Les deg opp om det du trenger å vite før mandagens kamp mot Molde.

Annonse:

Brann reiser til Molde i Eliteseriens 13. runde. Kampen spilles mandag 10. august klokken 20.30 og vises på TV Norge og Dplay.

Hedersmannen Lars Arne Nilsen har hatt sin siste økt på Nymark. Etter å ha gjort en fantastisk jobb for Brann siden 2015 har ikke prestasjonene vært helt etter forventingene denne sesongen. Inn kommer en karismatisk Kåre Ingebrigtsen, som skal blåse vind i seilene og styre Brann-skuten i havn med underholdende fotball og god poengfangst resten av sesongen. Men mot Molde er det Robert Hauge som leder laget.

På andre banehalvdel på mandag står et gulljagende Molde, som med seier kan komme seg opp i ryggen på Bodø/Glimt. De kommer fra et bortetap mot Sandefjord, men på Aker Stadion har det blitt seier i seks av seks kamper. Vi har ikke hatt tidenes fangst på tur de seneste kampene, men det har ofte vært små marginer som har avgjort. I fjor klarte vi et råsterkt 1-1 i tilsvarende oppgjør og snudde en negativ trend i rosenes by. Det er også ofte at et trenerbytte har en positiv effekt i de påfølgende kampene, så i år er vi frekke nok til å gå for tre saftige poeng. 

Siste fem møter på Aker Stadion: 

  • 2019: Molde - Brann 1-1 Yttergård Jenssen
  • 2018: Molde - Brann 5-1 Lie Skålevik
  • 2017: Molde - Brann 1-0
  • 2016: Molde - Brann 2-0
  • 2014: Molde - Brann 4-2 Askar x2

Petter Strand og Vegard Forren møter gamle lagkamerater på mandag. Strand var i Molde fra 2016 til 2019 og fikk med seg 75 kamper og syv mål før han vendte hjem til Bergen. Nå lever han ut guttedrømmen ved å være en fast brikke i årets Brann-lag. Forren har gjort en god figur etter overangen til Bergen tidligere i år, og har mer enn litt lyst til å gjøre en god kamp mot gamleklubben. Han endte opp med hele 293 kamper og elleve mål for Molde. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Ali Ahamada ute med skade, Gilli Rolantsson er i korona-karantene og Bismar Acosta sliter med en kneskade. Resten av troppen er tilgjengelig.

Hos Molde er forsvarspilerne Martin Bjørnbak, Stian Gregersen og Kristoffer Haraldseid ute. I tillegg er Magnus Wolff Eikrem, Mathis Bolly og Leke James usikre.  

Neste kamp er på Stadion mot Mjøndalen søndag 16. august klokken 18.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: