Ingebrigtsen blir ny hovedtrener

Kåre Ingebrigtsen (54) er ansatt som ny hovedtrener i Brann.

Annonse:

Lørdag kom trønderen til Stadion og signerte en kontrakt som strekker seg ut 2022. Brann har vært uten hovedtrener siden mandag da klubben og Lars Arne Nilsen ble enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Ingebrigtsen har vært arbeidsledig siden han måtte gå fra jobben som trener i kypriotiske Apoel Nikosia tidligere i år. Etter noen måneder utenfor fotballen, er han nå klar for å ta over Brann.

– Jeg kommer til Brann for å vinne trofeer. Jeg har opplevd stemningen på Stadion som bortelag, og supporterne her skaper en helt utrolig stemning. Nå vil jeg være en del av det og skape øyeblikk for supporterne, sier Ingebrigtsen.  

Ingebrigtsen har en innholdsrik karriere bak seg, både som spiller og trener. Som spiller ble største del av karrieren tilbragt i Rosenborg, men han var også noen år i Manchester City. Hans forrige trenerjobb i Norge var for RBK, der han tok tre seriegull og to cupgull.

– Jeg hadde ikke tenkt å trene et lag i Norge nå, og jeg har hatt samtaler med klubber i utlandet. Men da Brann kom på banen ble det for fristende, sier Ingebrigtsen.

– Kåre er en trener med en offensiv mentalitet, som vil passe både Brann og Bergen godt. Vi har hatt gode samtaler gjennom uken, og nå gleder vi oss over at han er på plass. Da vi startet jakten på en ny trener hadde vi en liste med krav, blant annet at klubben skal kjempe om medaljer hvert år, spille en offensiv fotball som appellerer til våre supportere og utvikle unge spillere. Kåre innfrir alle kravene og nå gleder vi oss til han er i gang her, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Ingebrigtsen vil lede sin første Brann-trening førstkommende torsdag, og Robert Hauge leder laget mot Molde på mandag.

– Robert og resten av trenerteamet har jobbet meget bra med å forberede laget til den kampen hele denne uken. Siden Kåre først ble klar i dag har vi blitt enige om at det er best at Robert leder laget på mandag, og så tar Kåre over hovedansvaret etter det, sier Soltvedt.

Annonse fra Obos-ligaen: