Før kampen: Lillestrøm - Brann

Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mot Lillestrøm!

Annonse:

Brann reiser til Lillestrøm i runde 20 av Eliteserien. Kampen spilles søndag 1. september klokken 18.00 og vises på Eurosport Norge, Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.

Det har vært stang ut etter sommerferien og laget reiser til Østlandet med intensjoner om å komme tilbake på vinnersporet. Etter en god periode har vi nå tapt med et måls margin i to kamper på rad mot Tromsø og Mjøndalen. Brann har fremdeles los på medaljekampen og er seks poeng bak Odd på tredje før helgens runde.

Lillestrøm kommer fra en sterk 2–0-seier borte mot FK Haugesund, og har vært sterke på Åråsen den seneste tiden med tre seire på rad på eget gress. Det forventes tøffe tak på søndag, og det er ikke umulig at vi får se Azar Karadas og Frode Kippe kjempe mot hverandre, en duell som tidligere år har vært i nærheten av å sende jorden ut av kurs.  

Tilbake i juni slo vi kanarifuglene 1–0 på Stadion etter et sent mål av Gilbert Koomson. På søndag spiller vi på Åråsen, historisk sett en tøff bane å komme til for Brann. I fjor fikk vi med oss et poeng i tilsvarende oppgjør, men tapte 1–4 på samme sted i cupen.

I 2017 vant vi en sjelden 2–0-seier etter mål av Gilli Rolantsson og Daniel Braaten, men foruten den triumfen kom forrige trepoenger mot Lillestrøm på bortebane i 2012. Den kampen ble en skikkelig klassiker, der Brann vant 4-3 etter et hat-trick av Bentley og en avgjørende scoring av Erik Mjelde.

Branns største seier på Åråsen kom i gullåret tilbake i 2007. Da ble det 5–1 etter scoringer av Petter Vaagan Moen, Armann Bjönsson, Martin Andresen, Thorstein Helstad og Jan Gunnar Solli. Vi må veldig langt tilbake for å finne det største tapet. I 1954 tapte Brann hele 2–6. Målene våre ble scoret av Svein Sætersdal og Otto Rasmussen.

Lillestrøm mot Brann er et av de tradisjonsrike oppgjørene i norsk fotball, og siden 1954 har lagene møttes 41 ganger på Åråsen. Av disse har Brann bare klart å vinne ni, ti har endt uavgjort og de gule og sorte står med hele 24 seirer. 

K P
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0
5 Kristiansund 0 0

Siste fem oppgjør på Åråsen (i serien):

  • 2018: Lillestrøm - Brann 1–1 Marengo
  • 2017: Lillestrøm - Brann 0–2 Rolansston, Braaten
  • 2016: Lillestrøm - Brann 1–0
  • 2014: Lillestrøm - Brann 4–3: Huseklepp, Barmen, Orlov
  • 2013: Lillestrøm - Brann 2–0

Skader og suspensjoner

Brann stiller med tilnærmet skadefri tropp, bortsett fra Fredrik Haugen som er nyoperert.

Daouda Bamba og Veton Berisha er suspenderte og må stå over mot Lillestrøm. Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Hos Lillestrøm kan melde om en skadefri tropp til kampen mot Brann.

Neste Brann-kamp på Stadion er vestlandsoppgjøret mot FK Haugesund lørdag 21. september klokken 18.00. Bli med å heie guttene frem til seier!

KJØP BILLETTER HER

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: