Dette gjør Brann med Bamba-suspensjonen

Både Brann og Daouda Bamba aksepterer utestengelsen på fire kamper for albuen mot Simen Wangberg. I tillegg skal Bamba være med på forebyggende tiltak med fokus på Fair Play.

Annonse:

– Vi aksepterer straffen og kommer ikke til å anke. Vi tar sterk avstand på fra slik oppførsel på fotballbanen og nå vil vi forebygge slik at slike episoder ikke skjer igjen, sier Branns sportsjef, Rune Soltvedt. 

I går bestemt NFF at Bamba får fire kampers karantene for albuen som ga Tromsø-spiller Simen Wangberg hjernerystelse. Både Brann og Bamba selv har vært ute og beklaget hendelsen overfor Wangberg, Tromsø som klubb, egne lagkamerater og supporterne. 

I ettertid av episoden har flere tatt til ordet for en lengre straff og at Brann skulle gi en ekstra straff utover NFF sin karantene. 

– Brann som klubb har ingen tradisjon for å gi spillerne en ekstra straff utover det som er gitt av NFF. Men sammen med Bamba har vi blitt enige om at han skal være med på fire forebyggende tiltak som hindrer at slike episoder skjer igjen. Både for hans del, men også for hele norsk fotball. Slike episoder vil vi ikke ha i norsk fotball, sier Soltvedt. 

Tiltakene det er snakk om er enten i regi av Brann, der Brann og Bamba er med og snakker om episoden. Målet er å hindre at slike ting skjer igjen. 

– Fra vår side er denne saken nå avsluttet og vi ser fremover, sier Soltvedt. 

Annonse fra Eliteserien: