Før kampen: Brann - FK Haugesund

Vestlandsderby! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot FK Haugesund.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann får besøk av FK Haugesund på Stadion i Eliteseriens 17. runde. Kampen spilles lørdag 28. august klokken 20.00 og vises på TVNorge og Discovery+. Men fotball er alltid best på Stadion, og billetter kan kjøpes her.

  • Klokken 17.00 er det "showkamp" mellom Bataljonen og Branns gatelag på Nymark. 

Det ble nok et bortetap i kampen mot Strømsgodset, men spillemessig var det jevnt og formen på banen er oppadgående. Tabellsituasjonen er som den er, vi er tre poeng bak Mjøndalen og Stabæk, så det er håp for Eliteseriespill i Bergen i 2022.

Om vi ikke har gjort Stadion til et fort enda, så nærmer vi oss noe. Vi har ikke tapt noen av de fire seneste kampen på Stadion og tok tre poeng mot Sandefjord sist. La det vare!   

Vi har hatt litt blandede opplevelser mot FK Haugesund på Stadion i løpet av årene. I fjor gikk vi på et 1-2-tap og årene før har tilsvarende oppgjør endt med poengdeling. Forrige gang vi slo FK Haugesund i Bergen var tilbake i 2017, da vi tok en overbevisende 3-1-seier. Siden det første obligatoriske møtet i 1997 har vi vunnet seks, tapt fire og spilt fem uavgjorte kamper. Et ørlite overtak med andre ord. 

Siste fem kamper mot FK Haugesund på Stadion:

  • 2020: Brann - FK Haugesund 1-2 Strand
  • 2019: Brann - FK Haugesund 0-0
  • 2018: Brann - FK Haugesund 1-1: Barmen
  • 2017: Brann - FK Haugesund 3-1: Heltne Nilsen, Børven x2 
  • 2016: Brann - FK Haugesund 1-0: Lie Skålevik

Vår gamle, nye midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen byttet ut Haraldsgaten med Torgallmeningen for bare noen uker siden, og bør ha god kjennskap til lørdagens motstander. Eirik Horneland har også en lang fortid bak seg både som spiller og trener for FK Haugesund.  

Skader og suspensjoner 

Japhet Sery Larsen, Lars Krogh Gerson og Daniel Pedersen er skadet og uaktuelle til lørdagens kamp. 

Hos FK Haugesund er det ingen rapporterte fravær å melde om, og Jostein Grindhaug kan velge fra en skadefri tropp. 

Etter landslagspausen fører alle veier til Romerike når vi skal forsøke å hente med oss poeng fra Lillestrøm. Kampen spilles lørdag 11. september klokken 18.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: