– En barndomsdrøm som går i oppfyllelse

Midtstopper Runar Hove (26) er klar for Brann og har signert kontrakt ut 2022.

Annonse:

 – Jeg er veldig glad for å være her. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Florø blir kalt for «Lille Bergen», og det er den eneste plassen i gamle Sogn og Fjordane der folk har skarre-r. Det var Brann som gjaldt i oppveksten, og jeg var på Festplassen i 2007 da Brann kunne ta gullet borte mot Aalesund, sier Hove til brann.no.

Hove er fra Florø og gikk gradene i klubben. Han var en del av 1995-årgangen i Florø, og var en viktig brikke i laget som spilte klubben opp fra tredjedivisjon til OBOS-ligaen. I sin første sesong i OBOS-ligaen i 2017 endte laget på 8. plass, tross ett av ligaens aller minste budsjetter. Da laget rykket ned året etter, valgte Hove å fortsette karrieren i Viking. For Florø spilte han 139 kamper og scoret 33 mål. For Viking ble det 41 kamper i serien og cupen.

Han har også landskamper på U16 og U17-landslaget.

Duellspiller

Hove er 195 centimeter høy, og trekker frem fysikken som en av sine styrker som spiller.

– Jeg er en stor kar som har mine styrker i duellspillet, og jeg har også bra toppfart. Jeg er godt trent og en ærlig spiller som gjør jobben for at de andre rundt meg skal bli gode, sier Hove.

Avtalen med Brann er for halvannet år, og gjelder ut 2022.

– I Runar får vi en sterk forsvarsspiller med god fysikk og fart. Han har Eliteserie-erfaring, og har levert på dette nivået før, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

  • Hove er spilleklar umiddelbart og kan få spilletid allerede i lørdagens kamp mot Haugesund. Billetter kjøpes her

 

Annonse fra Eliteserien: