Ser frem til møtet med gamle lagkamerater

Før lørdagens Vestlandsderby mot Haugesund har brann.no tatt en kjapp prat med stopperkjempen og tidligere Haugesund-spiller Fredrik Pallesen Knudsen.

Annonse:

Møhlenpris-gutten spilte i Haugesund fra januar 2017 helt frem til 12. august i år. Da signerte han en avtale ut 2022-sesongen med moderklubben Brann.

På spørsmål om hans tanker rundt lørdagens møte med gamleklubben svarer Pallesen at det blir enormt spesielt å møte Haugesund som han for kun 2-3 uker siden satt i garderobe sammen med. 

- Nå skal jeg spille mot gode tidligere lagkamerater og folk jeg har tilbragt mye tid sammen med de siste årene. Så det blir spesielt, men jeg gleder meg veldig. Nå er jeg jo også i Brann-drakt, så det er en veldig spesiell følelse, sier den lokale stopperen.

For en som er født og oppvokst på Møhlenpris sier han at han nesten må holde energien litt tilbake, sånn at han ikke bruker opp alt før kampstart.

- Det er spesielt å ha Brann-supporterne i ryggen og spille på riktig lag på Brann Stadion. Det er en fornøyelse.

Sånn som tabellsituasjonen er om dagen, mener Pallesen at alle kamper er viktig og at laget må gå inn med en innstilling om at det skal være vanskelig å komme til Stadion.

- Jeg føler at laget de siste to kampene har hatt en punch i oss – vi har ikke sett ut som et nedrykkslag, og det er den punchen vi må ha med oss i alle kampene fremover. 

Han understreker at det er viktig å ikke kun fokusere på resultatene, men også ta med seg de gode prestasjonene og videre jobbe mot det felles målet som for øyeblikket er å unngå nedrykk.

- Haugesund er et godt lag med mange gode spillere, men den punchen som har vært i guttene den siste tiden har skapt et høyt tenningsnivå før derbyet. Det er høyt nivå på trening og jeg tror det kommer til å smelle godt fra oss på lørdag. 

Haugesund skal ikke få noe gratis, iallfall ikke fra Pallesen, som selv har snakket smått med de tidligere lagkameratene før kampen. Noe han trekker frem som ett av overtakene han selv har før kampen, er at selv om mange av Haugesund-spillerne kjenner noen av hans svakheter, kjenner han hele motstanderlagets sine. Noe han absolutt har tenkt å utnytte på kampdag.

Siden han kom tilbake til Brann har han to kamper. En av dem i 3-2-kampen mot Sandefjord for to uker siden.

- Den kampen har gitt meg det sterkeste inntrykket jeg noen gang har hatt på en fotballbane. Opplevelsen da vi sang Nystemten med supporterne etter kampen vil jeg huske lenge. Vi er helt avhengige av at det kommer mange på tribunen på lørdag og gir oss den samme støtten som sist, sier 24-åringen.

- Den 12. mann er helt avgjørende i jakten på tre poeng.

Annonse fra Eliteserien: