Mitt Brann-minne: Offiseren på Store Stå

«Mimremons» har delt dette minnet fra Store Stå på 1970-tallet.

Annonse:
  1. Toppbildet er et illustrasjonsfoto av Store Stå, tatt i 2006-sesongen. 

Som skolegutt tidlig på 70-tallet var jeg ofte på Stadion med min far. Vi hadde fast tilhold på Store Stå, den gang lokalisert til nordre langside.

En dag hadde plutselig en offiser fra Haakonsvern forvillet seg inn blant blodfansen. Han sto der, ganske så bortkommen, i nypresset uniform med gullstriper, blank skyggelue og det hele.

Det var ikke til å unngå at fyren fikk gjennomgå: «Rett dokker opp, gutter, ser dokker ikkje kem så e´ her?»  «Neimen gid a meg  -  hvor kommer vi fra, da?», og så videre.

På denne tiden var en kjempeskandale under opprulling på Haakonsvern. Det viste seg at flere offiserer hadde bedrevet smugling av originalvarer i stor stil.  Så da følgende kommentar kom: «Du va´ jammen fin, men eg tror du har fått litt støv på skoene!»,  slo min far til med følgende replikk:  «Slapp av, han vasker di i sprit på Haakonsvern!».

Latterbrølet som da fulgte, jaget vår arme offiser lukt hjem igjen til kasernen..

Del ditt minne med oss

I tiden frem mot seriestart vil vi jevnlig legge ut minner fra supportere på brann.no, for å korte ned ventetiden. 

Har du et minne som sitter sterkt? Da er det bare å sette i gang med skrivingen og sende det til medieansvarlig [email protected]. Legg veldig gjerne med et bilde også fra det aktuelle minnet, om du har. 

Her er noen av minnene som er publisert til nå, som kan brukes som inspirasjon: 

Annonse fra Eliteserien: