Mitt Brann-minne: Endte opp med cupfinalebillett på toget

Anne-Lise Vang fikk en togtur utenom det vanlige i 1995.

Annonse:

Jeg var 10 år gammel i 1995, og skulle legges inn på sykehus i Oslo. Der skulle jeg være i tre uker. 

Sammen med min mor bestilte vi togbilletter fra Bergen. Til min mors store skrekk oppdaget vi dagen før at toget var «supportertoget» til cupfinalen. Hun forberedte seg på en togtur med mye fyll og bråk. 

I løpet av turen gikk vi innom cafévognen. Der var det mye liv og røre. Og en helt ufattelig god stemning. 

En av supporterne spurte hva vi skulle i Oslo, og min mor fortalte at jeg skulle være tre uker på sykehus der. 

Etter en stund med allsang gikk vi tilbake til plassene våres. Over anlegget på toget hørte vi en stemme som sa «kan hun lille jenten som skal til Oslo komme tilbake til cafévognen?».

Det gjorde vi selvsagt. Der fikk jeg (og min mor) utdelt billetter til selveste cupfinalen, Brannskjerf, caps og genser. En sixpence ble sendt rundt til kronerulling som betaling til han som gav oss billettene. I tillegg fikk min mor penger til å kjøpe seg sin egen Branngenser. Overskuddet av pengene skulle brukes til fest på avdelingen på sykehuset. 

En av togets få trøndere ville ikke være noe verre enn Brann-supporterne, så han gav meg en Rosenborg-pin, som jeg brukte (om enn noe motvillig, men gesten var fantastisk). Etter dette danset alle sammen gjennom toget, både bergensere og trøndere, og sang Brannsanger. Det var en stemning jeg aldri har opplevd maken til! 

Vi ankom Oslo, hese, slitne og lykkelige! Og festen på sykehusavdelingen var fantastisk!

Selve cupfinalen ble en kald, men stor opplevelse, til tross for en, sånn jeg husker det, elendig dommer. Kampen endte som kjent 1-1, og i et «5 på byen»-intervju etter kampen er jeg sitert på at «kampen var grei, men dommeren skulle vært utvist». 

Vi kjøpte billetter til omkampen også, men den er ikke noe å snakke om... 

Etter denne dagen har min mor aldri mer vært skeptisk til Brannsupportere!

Mitt beste minne som gjelder Brann går med andre ord til supporterne. Og skulle de involverte lese dette, så vil jeg nok en gang si TUSEN TAKK! Det betydde så uendelig mye. Og minnene bærer jeg med meg for alltid. Og siden den gang har hjertet mitt stått i Brann!

Del ditt minne med oss

I tiden frem mot seriestart vil vi jevnlig legge ut minner fra supportere på brann.no, for å korte ned ventetiden. 

Har du et minne som sitter sterkt? Da er det bare å sette i gang med skrivingen og sende det til medieansvarlig [email protected]. Legg veldig gjerne med et bilde også fra det aktuelle minnet, om du har. 

Her er noen av minnene som er publisert til nå, som kan brukes som inspirasjon: 

Annonse fra Eliteserien: