Mitt Brann-minne: Kom på cupfinalen med «Nord-Europas» største blåveis

– Det er på tide å si unnskyld til de veloppdragne Bryne-fansene, sier Kjetil Jordal som fikk seg en solid blåveis før cupfinalen mot Bryne i 1987.

Annonse:

Se bilde av blåveisen lengre nede i artikkelen. 

Vi var en gjeng som reiste på de gode gamle cupfinalene. Det begynte for min del i 1987. Vi hadde fått fatt i billett, men manglet transport bort.

Vi hadde fått en plass på toget hjem, men hvordan kunne vi komme oss dit? Til Ullevål?

Faktisk så husker jeg ikke helt om det ble buss, eller om vi fikk togbillett til slutt, eller om vi kjørte bort. Vi har gjort alle disse tingene.

Uansett, vi kom oss bort fredagen og hadde det usammenhengde gøy hele tiden. Full fart i Spikersuppa og hang i takbjelkene på puben og sang Brann-sanger av full hals.

Møtte masse folk og alle var i god stemning, både fra Bergen og Bryne. Skikkelig godt kameratskap var rammen i alt det rare vi foretok oss.

Søndagen dukket etter hvert opp og vi måtte komme oss til Ullevål Stadion. Jeg ante egentlig ikke hvor langt det var å gå, men fulgte strømmen. Så kom det en buss forbi, full i supportere.

Her var gode råd dyre, så jeg jaget ene tjommien opp på reservehjulet bak på bussen og kommanderte han opp på taket. Jeg fulgte etter hakk i hæl.

Når det var min tur til å hoppe opp siste stykket på taket, falt huen min av i vinden. Jeg prøvde å få fatt i den, stø som jeg var.. Det endte med at jeg slo kollbøtte og landet med mine vakre blå først i bakken.

Jeg fikk verdens største Donald-kul på ene øyet umiddelbart. Vi snakker GEDIGEN!

Jaja, opp igjen på taket bar det. Helt til Ullevål.

Når vi kom opp var øyet fullstendig igjenklistret. Jeg gikk bort til der ambulansene stod, inne bak nettingen som var der den gangen. Tanken var å få litt is på øyet, men jeg fikk ikke oppmerksomheten til ambulansefolkene. Så stod det en kar der, rett innenfor. Jeg spurte han om han kunne hente ambulansefolkene. Det var ingen problem, sa han, om han fikk tatt et bilde av den gedigne blåveisen.

Jada, sa jeg, ikke no problem, bare du får fatt i litt is, så jeg kan se kampen!

Så spurte han meg litt tilfeldig om «de hadde sparket meg også». Ja, du skulle bare visst sa jeg.. og fikk etter hvert is..

Så begynte jeg å prate om hvor dumt det var at jeg hadde betalt full pris for billetten, når jeg, helt tydelig, bare fikk sett halve kampen med ett øye.. Fremdeles like stø..

Det jeg ikke visste var at vedkommende var fra BT, og at jeg om mandagen havnet i avisen med bilde der jeg var nominert med Nord-Europas største blåveis etter å ha kommet ut for noen Bryne supportere. Og Mannaen, figuren i BT, skrev om hvordan han kunne komme inn på min billett med plaster på sitt øye. Vi hadde hvert vårt øye…
 

Blåveisen
Faksimile: Bergens Tidende, 26. oktober 1987.

Utover uken lurte alle på hvilket overfall jeg hadde kommet ut for. Nei.. jo.. nå skal du høre.. altså, vi tapte jo….!!

Men kanskje det er på tide å si unnskyld til veloppdragne Bryne fans, som bare var en fryd å omgås, i hvert fall frem til kampslutt.

Siden det ble det flere cupfinaler og mange bortekamper, men ingen flere blåveiser som måtte forklares.

Del ditt minne med oss

I tiden frem mot seriestart vil vi jevnlig legge ut minner fra supportere på brann.no, for å korte ned ventetiden. 

Har du et minne som sitter sterkt? Da er det bare å sette i gang med skrivingen og sende det til medieansvarlig [email protected]. Legg veldig gjerne med et bilde også fra det aktuelle minnet, om du har. 

Her er noen av minnene som er publisert til nå, som kan brukes som inspirasjon: 

Annonse fra Eliteserien: