Før kampen: Kristiansund - Brann

Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mot Kristiansund.

Annonse:

Brann reiser til Krisitansund i Eliteseriens 19. runde. Kampen spilles søndag 27. september klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss og Dplay. 

Det ble et 1-3-tap mot Bodø/Glimt forrige helg, men etter å ha sett gultrøyene spille jevnt med et formsterkt AC Milan på San Siro og tatt 50 av 54 poeng i årets Eliteserie er det ingen grunn til å krisemaksimere det tapet.    

For øyeblikket har vi havnet litt i ingenmannsland på tabellen. Det er allikevel ikke langt opp til kamp om medlajer eller ned til streken. Om Glimt er Norges AC Milan for tiden, har Brann et mer Bologna-aktig år til nå. Heldigvis er det lenge igjen, og resten av sesongen starter mot Kristiansund på søndag! 

Kristiansund Ballklubb er en relativt fersk klubb historisk sett, og er en sammenslåing mellom gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK. Brann har totalt spilt ni kamper mot blåtrøyene, to oppgjør i OBOS-ligaen i 2015 der Brann vant begge oppgjørene, og syv oppgjør i Eliteserien der Kristiansund har gått seirende ut av fire, Brann fire og en har endt uavgjort. Det er med andre ord meget jevnt mellom lagene, og årets oppgjør på Stadion i juli endte med 1-1 og poengdeling.      

Alle kamper mot Kristiansund BK:

  • 2020: Brann - Krisitansund 1-1 Koomson
  • 2019: Kristiansund - Brann 1-0 
  • 2019: Brann - Kristiansund 2-1 Bamba, Eggen Rismark
  • 2018: Kristiansund - Brann 3-1 Bamba
  • 2018: Brann - Kristiansund 1-0 Acosta
  • 2017: Brann - Kristiansund 0-4
  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1 Barmen
  • 2015: Brann - Kristiansund 2-1 K.Larsen x2

På gamle jaktmarker

Daouda Bamba var en publikumsfavoritt i Kristiansund i mange år, og i løpet av 108 obligatoriske kamper for Kristiansund endte han på 43 mål. Ett av høydepunktene var i 2016 da han med 20 mål på 28 kamper var sterkt delaktig i Kristiansund opprykk til Eliteserien. 

Han var suspendert i tilsvarende oppgjør i fjor, men har laget mål to av kampene mot kristiansunderne etter overgangen til Brann. Han er nok meget giret på å senke gamle lagkamerater igjen.  

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Vegard Forren, Amer Ordagic og Taijo Teniste ute. Markus Olsen Pettersen, Marcus Mehnert og Gilli Rólantsson sliter alle med småskader. For Kristiansund er keeper Sean McDermott og midtbanespiller Pål Erik Ulvestad ute. Flamur Kastrati, Liridon Kalludra, Dan Peter Ulvestad og Serigne Mbaye er tvilsomme til kamp.   

Neste kamp er på Stadion mot Molde og spilles søndag 4. oktober klokken 18.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: