NTG starter opp på Stadion: – Fantastiske nyheter

Fra neste høst starter Norges Toppidrettsgymnas (NTG) opp med ungdomsskole og videregående skole på Stadion.

Annonse:

– Dette er fantastiske nyheter. Både for Brann og idretten i Bergen. Det er noe vi og flere har jobbet med i mange år og endelig gikk søknaden gjennom, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt. 

Å få NTG på Stadion har vært ønsket i lang tid og i januar ble den første søknaden sendt inn om både ungdomss- og videregående skole. Da ble søknaden om videregående skole avslått av Utdanningsdirektoratet, men denne uken kom beskjeden om grønt lys for både ungdomsskole og videregående. 

Viktig for utviklingen

Oppstart for skolen blir neste høst, med en 8. klasse og første året på videregående. På sikt vil det bli fulle klasser på alle ungdomsskole- og videregående-trinn med opp mot 288 elever. 

– For utviklingen av unge spillere i Brann er dette ekstremt viktig. Dette er noe vi både håper og tror vil gjøre at enda flere spillere tar det siste steget for å bli toppspillere, sier Soltvedt, og legger til en spesiell takk til Kenneth Aadland i Paradis Tennisklubb og alle andre som har bidratt i arbeidet med å få NTG til Stadion. 

Det jobbes også med å få realisert en fotballhall på Nymark som vil styrke talentutviklingen med stabile og gode treningsforhold gjennom hele året. 

For elevene som skal inn på ungdomsskolen til NTG vil det ikke være spesialisering innenfor en bestemt idrett. Det kommer først på videregående, og der er følgende idretter med: Fotball, håndball, basket, tennis, e-sport, motorsport, vektløfting, orientering, innebandy, turn og friidrett.

I tillegg til Brann vil andre klubber i nærområdet være involvert innenfor de andre idrettsgrenene. 

Annonse fra Eliteserien: