Fjóluson har signert

Islendingen Jón Gudni Fjóluson (31) signerte tirsdag kveld en avtale med Brann som strekker seg ut året.

Annonse:

Fjóluson er midtstopper og kommer gratis til Brann etter at hans avtale med russiske Krasnodar ble avsluttet tidligere i sommer. Han er venstrebent og har spilt 17 landskamper for Island.

– Det er fantastisk å være her og jeg gleder meg til å komme på banen og treffe mine nye lagkamerater, sier Fjóluson.

Ventet på prøvesvar  

31-åringen landet i Bergen søndag kveld, samtidig som hans nye lagkamerater spilte mot Bodø/Glimt på Stadion. Etter ankomst ble han testet for koronaviruset, og måtte i karantene frem til han hadde fått negativt prøvesvar. Det fikk han tirsdag ettermiddag, og da gikk turen rett på Stadion for å gjennomføre den medisinske testen og undertegne avtalen som gjør han til Brann-spiller ut sesongen.

Der møtte han også Brann-trener Kåre Ingebrigtsen, som tok turen innom for å hilse på sin nye midtstopper. Avtalen mellom Fjóluson og Brann er signert, det eneste som gjenstår er at de formelle papirene skal gå gjennom.

– Som spiller er jeg en forsvarer som liker å bruke ballen og bygge opp spillet bakfra. Det er mange islendinger som har vært i Norge før og nå gleder jeg meg til å hjelpe laget med å klatre på tabellen, sier Fjóluson.

Tidligere har midtstopperen spilt blant annet i den svenske toppdivisjonen for GIF Sundsvall og IFK Norrköping. Nå er han klar for Brann ut sesongen, og når papirene har gått igjennom skal han være spilleklar allerede til kommende helgs kamp borte mot Kristiansund.

– Det var viktig for oss å få inn en i forsvaret nå. Christian Eggen Rismark er solgt til Ranheim og Vegard Forren har en trøblete akilles. Da har vi sett etter en mulig løsning og det fant vi med Jón, noe vi er veldig godt fornøyd med. Han var klubbløs, men for noen uker siden spilte han 90 minutter for det islandske landslaget da de møtte Belgia. Vi har nå fått inn en som kan gå rett inn og bidra, og så er det jo kjekt å ha en islandsk midtstopper i Brann igjen, sier sportssjef Rune Soltvedt.

Fjóluson har sin første trening med Brann-laget onsdag, og er tilgjengelig for media etter trening. Husk god avstand!

Annonse fra Eliteserien: