Før kampen: Brann - Rosenborg

Det går et sus over Stadion når Rosenborg kommer på besøk søndag kveld! Les deg opp på det du trenger å vite før kampen.

Annonse:

Brann tar i mot Rosenborg i Eliteseriens fjerde runde. Kampen spilles søndag 28. juni klokken 20.30 og vises på Eurosport Norge og Dplay.

Etter en hektisk sesongstart med tre vestlandsoppgjør på rappen står vi igjen med syv poeng og god heng på tabelltoppen. Nå venter et skadeskutt Rosenborg på motsatt banehalvdel. Det har vært litt trøbbel i barteland de seneste ukene og etter sin tredje strake kamp uten seier ble enden på visen at Erik Horneland måtte pakke sakene sine og gå. Nå tar trønderne turen til Bergen, og søndag kveld et det duket for en ny runde av norsk fotballs absolutte klassikere. 

K P
8 Stabæk 30 39
9 Haugesund 30 39
10 Brann 30 36
11 Sandefjord Fotball 30 35

Vi må tilbake til 2014 for å finne forrige gang vi tok skalpen til trønderne i Bergen. Daniel Mojsov, Kasper Skaanes og Marcus Pedersen sørget den gangen for en 3-1-seier på en nydelig sommerdag i midten av august. Vi begynner å bli veldig klare for en seier mot Rosenborg på Stadion igjen! 

Historisk sett har Rosenborg et lite tak på oss på Stadion. Vi har møtt dem 50 ganger på eget gress og vunnet 14, 15 har endt uavgjort og trønderne har tatt med seg alle poengene til Lerkendal 21 ganger. 

Siste fem kamper mot Rosenborg på Stadion (i Eliteserien):

  • 2019: Brann - Rosenborg 0-1
  • 2018: Brann - Rosenborg 1-2 Vega
  • 2017: Brann - Rosenborg 0-3
  • 2016: Brann - Rosenborg 1-1 Orlov
  • 2014: Brann - Rosenborg 3-1 Mojsov, Skaanes, Pedersen

Skader og suspensjoner 

Brann-troppen nærmer seg skadefri. Taijo Teniste har en liten hodeskade. Ellers er Håkon Opdal fremdeles ute med et hovent kne og Jon-Helge Tveita ute med en ankelskade. 

Hos Rosenborg er Erlend Dahl Reitan og Andreas Helmersen ute med skader. Anders Konradsen pleier en leggskade, men kan bli klar til kamp. 

Birger Meling er suspendert etter å ha pådratt seg et direkte røde kort mot Bodø/Glimt sist.

Neste kamp er borte mot Sarpsborg 08 på førstkommende torsdag 2. juli. Vi satser på at breiflabb overalt slår pølse i vaffel!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: