Blir faglig leder i Brann-akademiet

Tom Mangersnes (43) tar over stillingen som faglig leder og trenerutvikler for akademiet til Brann fra 1. juli 2020.

Annonse:

– Det er en utrolig spennende og utfordrende jobb. Det har blitt gjort et veldig godt arbeid i akademiet til Brann de siste årene og det er flere spillere som har tatt steget derfra til spill både i Eliteserien og OBOS-ligaen. Jeg ser frem til å jobbe med flinke trenere og ansatte i akademiet, sier Mangersnes.  

Stillingen har stått ledig siden Truls Jenssen sluttet i slutten av februar.

Fått god oversikt

Mangersnes har siden starten av året vært engasjert rundt a-laget til Brann på analyse, samtidig som han har vært ansvarlig for trenerutdanning og utvikling i NFF Hordaland.

– Etter å ha jobbet så tett rundt a-laget til Brann med analyse, har jeg fått et veldig klart bilde over hva som kreves for å ta steget fra akademiet og opp på a-laget. Både vårt eget og andre. Jeg vil fortsette med analyse, fordi det er en viktig bro mellom akademiet og a-laget. Da vil vi alle få en bedre forståelse for hva som skal til for at de unge spillerne utvikler seg til eliteserie-spillere, sier Mangersnes.

43-åringen starter i stillingen som faglig leder og trenerutvikler i akademiet allerede i midten av neste uke.

– Vi er veldig fornøyd med at Tom har takket ja til denne stillingen. Og så vil jeg takke NFF Hordaland og leder Knut Berge. De har vært løsningsorienterte og positive hele veien, både da Tom fikk komme her og kombinere jobben sin der med analyse rundt a-laget vårt. Og nå når han går over i fast stilling som fagsjef i akademiet. Jeg håper dette vil styrke det allerede gode samarbeidet mellom Brann og NFF Hordaland i årene fremover, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Annonse fra Eliteserien: