Før kampen: Tromsø - Brann

Pulsen er høy! Les deg opp om alt du trenger å vite før den viktige bortekampen mot Tromsø.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann reiser til Nord-Norge for å møte Tromsø i Eliteseriens 19. runde. Kampen spilles søndag 19. september klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge og Discovery+.

Kampen mot Lillestrøm forrige helg går inn i historien som en ekte klassiker. Etter at Guds sønn, Aune Heggebø, dampveivalset seg gjennom halve Lillestrøm og satte inn 3-2 måtte jeg klype meg så hardt i armen for å forsikre meg om at jeg ikke var i drømmeland, at den fremdeles er ømmere enn etter Covid-vaksinen. For en opptur! Nå har vi like mange poeng som Stabæk og Mjøndalen, og bare to poeng bak søndagens motstander som ligger på sikker plass. Oioioi, om vi gleder oss til kamp!

Tromsø har spilt ni hjemmekamper i årets Eliteserie uten seier, og vi tok vår første borteseier mot Lillestrøm på lørdag. La oss håpe begge trendene fortsetter utover høsten.

Vi har hatt litt trøbbel mot Tromsø på Alheim de seneste årene, men vant 2-1 forrige gang vi var der i 2019 etter mål av Vito Wormgoor og Kristoffer Løkberg. Historisk sett har vi siden 1987 vunnet syv, spilt åtte uavgjort og tapt 16. I sommer spilte vi 1-1 i det omvendte oppgjøret på Stadion.

Siste fem kamper på Alfheim Stadion:

  • 2019: Tromsø - Brann 1-2 Løkberg, Wormgoor
  • 2018: Tromsø - Brann 2-1 Haugen
  • 2017: Tromsø - Brann 1-1 Orlov
  • 2016: Tromsø - Brann 1-0
  • 2013: Tromsø - Brann 2-0

For Ruben Kristiansen og Robert Taylor blir det et gjensyn med gamle jaktmarker. På motsatt banehalvdel står Ruben Yttergård Jenssen klar til å gjøre livet surt for sine tidligere lagkamerater. 

Skader og suspensjoner 

Lars Krogh Gerson og Yaya Sané er fremdeles skadet. Runar Hove usikker til søndagens kamp.

Hos Tromsø er Kent-Are Antonsen og Felix WInther skadet. Jostein Gundersen er suspendert, og i tillegg er August Mikkelsen og Moses Ebiye usikre til kamp.

Neste kamp er på Stadion mot Kristiansund. Kampen spilles søndag 26. september klokken 18.00 og billetter kan kjøpes her.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: