Før kampen: Sandefjord - Brann

Poengfangst over hvalfangst! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Sandefjord.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann reiser over fjellet igjen og møter Sandefjord i Eliteseriens 27. runde. Kampen spilles søndag 21. november klokken 17.00 og sendes på Discovery Pluss og Eurosport Pluss.

Etter nok en oppløftende landslagspause fra det som faktisk betyr noe, er vi tilbake med en neglebiter av en sesonginnspurt. Vi skal til Release Arena i Sandefjord og håper å få frigjort all innesperret energi fra de seneste ukene, og sette oss selv i pole position i kampen om å unngå nedrykk.

Sandefjord har bare vunnet en av sine åtte siste kamper, og ligger på trygg plass like over oss på tabellen. Det er riktignok åtte poeng opp til dem før søndagens kamp, men tar vi med oss seieren tilbake til Bergen får vi ferten av blod i vannet og gir oss selv en sjanse til å nå dem igjen. 

K P
12 Odd 26 29
13 Sandefjord Fotball 26 29
14 Brann 26 21
15 Stabæk 26 21
 

Det aller viktigste er allikevel å holde Stabæk og Mjøndalen på en armlengdes avstand. Med fire kamper igjen av årets Eliteserie har vi like mange poeng som Stabæk og ett poeng mindre enn Mjøndalen som har en kamp mer spilt. Dette blir nervepirrende til lenge etter at adventsstakene er rotet frem og på plass i vinduet, men vi håper at vi kan feire jul med Brann i Eliteserien!

Fra det første møtet mellom klubbene i 2002 har vi møtt Sandefjord 17 ganger. Av disse har Brann vunnet tolv, Sandefjord vunnet to og tre kamper har endt med poengdeling. I årets oppgjør på Stadion tok vant vi 3-2 etter mål av Daniel Pedersen, Aune Heggebø og Robert Taylor. Taylor har laget mål i de tre siste oppgjørene mot Sandefjord, og har sett veldig pigg ut i det siste. 

I Sandefjord har vi også en god statistikk. I løpet av åtte oppgjør har vi vunnet fem, to har endt uavgjort og Sandefjord sin eneste seier kom helt tilbake i 2009. 

Fem siste oppgjør mot Sandefjord:

  • 2021: Brann - Sandefjord 3-2 Pedersen, Heggebø, Taylor.
  • 2020: Sandefjord - Brann 3-3 Taylor, Strand, Haugen.
  • 2020: Brann - Sandefjord 3-1 Taylor, Koomson x2
  • 2018: Brann - Sandefjord 1-1 Lie Skålevik
  • 2018: Sandefjord - Brann 0-1 Orry Larsen

Vi møter også noen kjente fjes på motsatt banehalvdel på søndag. Amer Ordagic, Vidar Ari Jonsson og Deyver Vega er alle aktuelle i troppen til Sandefjord. Eirik Holmen Johansen har en fortid i Sandefjord, men er for tiden skadet.

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Ruben Kristiansen, Lars Krogh Gerson, Eirik Holmen Johansen og Vieux Sané ute med skade.

Sandefjord har skader på Lars Markmanrud og Sivert Gussiås. I tillegg er Harmeet Singh og Mats Haakenstad usikre til søndagens kamp.

Neste kamp er på Stadion mot Molde, søndag 28. november klokken 19.00. Bli med eller vær en firkant! Alle må gå!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com.
Annonse fra Eliteserien: