Ny faglig leder i Brann-Akademiet

Aksel Bergo (53) er ansatt i stillingen som faglig leder og trenerutvikler i Brann-Akademiet. Han starter i jobben 1. januar, 2022.

Annonse:

– Jeg gleder meg til å begynne, og jeg vil være med å bidra til å utvikle spillere som gjør Bergenserne ekstra stolt av klubben sin. Jeg husker Brann-laget som tok cupgull i 1976, og jeg har siden fulgt Brann både fra tribunen og på avstand. Nå ser jeg frem til å få jobbe her, og være med å utvikle unge spillere, sier Bergo til brann.no. 

Bergo har tidligere blant annet vært hovedtrener for Follo og Grorud, Kolbotn i Toppserien, assistenttrener på det norske U21-landslaget og hatt forskjellige roller i Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball.

Flere unge spillere på A-laget

53-åringen har vært i samtaler med Brann den siste tiden, og onsdag signerte han avtalen som faglig leder i Brann-Akademiet fra 2022.

– Aksel har bred erfaring innenfor toppfotballen og har erfaring fra det høyeste nivået med talentutvikling på U21-landslaget. Han har en sterk faglig kompetanse, som vil komme Brann til gode i årene fremover, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

Brann har en strategi om å utvikle flere unge spillere fra eget akademi, som skal ta steget opp og bli A-lagsspillere.

– Målet er at supporterne som kommer på Stadion skal se et lag med lokale spillere fra Bergen og omegn som kjemper om pokaler. Jeg vil bidra til å skape et fundament som gjør at flere spillere klarer å ta steget opp og etablere seg på A-laget, sier Bergo. 

Brann har vært uten faglig leder i akademiet siden i sommer. 

– Vi har jobbet med å ansette faglig leder siden i sommer. Det har tatt tid fordi vi har vært grundige. Siden vi fikk vite at det var mulig å få Aksel hit, har han vært vårt førstevalg. Vi har begge et langsiktig perspektiv, og har gått grundig gjennom klubbens strategi om talentutvikling i samtalene vi har hatt, sier Nagel Jacobsen.

Den faglige lederen i Brann-Akademiet har hovedansvaret for klubbens spillerutvikling, og har en viktig rolle opp mot trenerne og støtteapparatet til lagene i akademiet.

I Brann-Akademiet er det lag for G14, G16 og G19, samt Brann 2 (stammen er fra G19-laget) i tredjedivisjon. Gjennom året arrangeres det trenerkurs, fotballskoler, cuper og fotballfritidsordning i akademi-regi. Det er også lag i aldersgruppen 7-12 år, både for gutter og jenter.

Annonse fra Eliteserien: