Brann har signert hovedtrener

Eirik Horneland (46) har signert en avtale som gjør at han fortsetter som hovedtrener i Brann. Kontrakten gjelder ut 2023.

Annonse:

– Først og fremst er jeg veldig stolt over å få lede Brann videre. Dette er en stor ære for meg. Jeg har på kort tid blitt veldig fascinert av klubben, supporterne og Bergen by, og kommer til å gi alt jeg har for å gjenreise tillit og skape stolte øyeblikk for fremtiden, sier Eirik Horneland til brann.no.

Eirik Horneland kom til Brann som assistenttrener i oktober 2020, og ble flyttet opp som hovedtrener i sommer etter at Brann og Kåre Ingebrigtsen skilte lag. Da var avtalen at Horneland skulle lede laget ut sesongen, men nå er han ansatt som permanent hovedtrener de neste to sesongene.

Førstevalget

Horneland satte navnet sitt på kontrakten med Brann fredag morgen, før lagets trening.  

– Vi har jobbet grundig denne høsten med hva vi ser etter i en hovedtrener. Ut ifra dette arbeidet og klubbens strategi ble det tydelig at Eirik er vårt førstevalg, og vi er veldig glad for at han takket ja. Han har gjort en fantastisk jobb med laget siden han tok over i sommer, og vi har stor tro på at vi kan bygge videre på dette fundamentet, sier Nagel Jacobsen.

Det er Nagel Jacobsen som har ledet arbeidet med å ansette hovedtrener. Klubbens strategi om å utvikle unge spillere, spille offensiv fotball og prestasjonskultur har vært nøkkelelementer i arbeidet.

– Eirik er en leder med høy integritet, gode verdier og en tydelighet det er lett å forholde seg til. Han stiller knallharde krav og har et varmt hjerte for Brann og Bergen. Vi er takknemlig og glad for at Eirik vil fortsette den viktige jobben med å få Brann-laget tilbake der vi hører hjemme. Styret har satt de strategisk og overordnede rammene, og har vært involvert og orientert i arbeidet med å ansette hovedtrener. Et fulltallig styre støtter beslutningen om at Eirik Horneland er riktig trener for Brann, sier daglig leder, Vibeke Johannesen.

Brann har igjen fire kamper av årets sesong, og ligger foreløpig på plassen som gjør at man må spille kvalifisering for å sikre Eliteserie-spill i 2022. Neste kamp er førstkommende søndag, 21. oktober, borte mot Sandefjord.

– Tiden var inne for å ta en avgjørelse nå, både for klubben og meg. For meg er dette et viktig signal på at jeg er 100% dedikert til å stå stødig sammen med Brann i fortsettelsen, sier Horneland.

Branns neste hjemmekamp er mot Molde søndag 28. oktober klokken 19.00. Billetter kjøpes her.

Til media:

Etter dagens trening (ferdig mellom 11.30-12.00) vil daglig leder Vibeke Johannesen, sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen og trener Eirik Horneland være tilgjengelig for media. Det blir en kort fellesseanse i mixed-zone like etter treningen, før vi er tilgjengelig for en-til-en intervjuer.

Media bes melde fra til medieansvarlig Thomas Brakstad på SMS (93018811) om man kommer. Oppmøte utenfor inngang 9X i SPV-tribunen.

Annonse fra Eliteserien: