Før kampen: Bodø/Glimt - Brann

Les deg opp før siste bortekamp før ferien. Nå venter Bodø/Glimt.

Brann møter Bodø/Glimt i den 16. serierunden av Eliteserien. Kampen starter klokken 18.00 søndag 8. juli og vises på Eurosport Pluss, Eurosport Player og storskjerm på Tollbodallmeningen.

Etter sjokktapet mot Molde skal Brann til Bodø for å vise hvorfor laget er serieleder. Brann og Bodø/Glimt har og delt seirene på Aspmyra broderlig mellom seg de foregående årene. 

Forrige besøk på Aspmyra var tilbake i 2016 og Kristoffer Barmen sørget med sine to mål, sammen med Jacob Orlov med sitt ene, for at Brann tok en fin 3-1-seier.

Totalt har Brann møtt Bodø/Glimt 42 ganger i obligatoriske oppgjør siden 1977. Det har vært mange tette og jevne oppgjør i løpet av årene, og det er historisk sett veldig jevnt mellom lagene. Glimt har vunnet 19, Brann har vunnet 17 og seks har endt uavgjort.

Skal vi tolke statistikken fra de seneste årene og helt tilbake til slutten av 1970-tallet, virker det lite trolig at kampen på søndag ender med poengdeling. 

Dette er det andre møtet med Glimt i år. I årets første stadionkamp i vår vant Brann 2-0 etter mål av Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik, i det som var årets første kamp i Eliteserien for Brann grunnet avlysningen mot Ranheim. 

Siste fem møter på Aspmyra:

  • 2016: Bodø/Glimt - Brann 1-3 Barmen x2, Orlov
  • 2014: Bodø/Glimt - Brann 2-1 Mojsov
  • 2009: Bodø/Glimt - Brann 0-2 Nielsen x2
  • 2008: Bodø/Glimt - Brann 3-1 Huseklepp
  • 2005: Bodø/Glimt - Brann 2-1 Knudsen
K P
2 Molde 29 56
3 Brann 29 55
4 Haugesund 29 50
5 Kristiansund 29 46

Brann er det desidert beste bortelaget til nå i Eliteserien og står med seks seirer, to uavgjorte, null tap og bare fire innslupne mål. 

Nordlendingene har etter tapene mot Tromsø og Vålerenga i mai, spilt fire kamper på rad uten tap der de tre siste har endt med poengdeling. Hjemme på Aspmyra har de vært helt på det jevne med to serier, to uavgjorte og tre tap med en målforskjell på 10-9. 

Kampens dommer er Espen Andreas Eskås fra Bækkelagets SK. Han har dømt ti kamper i årets serie og hjemmelaget har kun vunnet en av dem. La oss håpe den statistikken er lik etter kampen. 

Skader og suspensjoner

Langtidsskadde Taijo Teniste er ute til august. Det er også tvilsomt om Kristoffer Barmen spiller grunnet nakkeproblemene. Han har ikke vært i kamp siden mai.

Hos Bodø/Glimt er forsvarspillerne Marius Lode og Fredrik André Bjørkan langtidsskadet i tillegg til José Isidoro Gómez Torres som har en lårskade, men håper å være klar til kamp. Angriper Endré Kupen er ute hele sesongen med en korsbåndskade. 

Både Kristoffer Barmen og Peter Orry Larsen er ett gult kort unna suspensjon.

Rundens Fantasy-tips

Det er nesten litt vondt å skulle komme med tips etter den pinlig affæren sist gang. Våre tre kapteinsanbefalinger Vito Wormgoor, Gilli Rolantsson og Bismar Acosta ende opp med henholdsvis -1 poeng, 0 poeng og 0 poeng. Ikke særlig bra uttelling, for å si det mildt. 

Vi får bare komme oss opp på hesten igjen og satse på at lynet ikke slår ned samme sted to ganger. Mot Bodø/Glimt skal det forsmedelige tapet mot Molde revansjeres og det betyr et Brann-lag som er lystne på å vise seg skikkelig frem. Det betyr at det er de offensive spillerne vi velger ut denne gangen.

Hverken Gilbert Koomson eller Steffen Lie Skålevik har sanket mange poeng i det siste, men på et Brann-lag på hevntokt tror vi nettopp disse to vil fyre på alle sylindrene mot Glimt.

Brann - VIF Gilbert KoomsonTIPS: Vi satser på at Gilbert Koomson leverer bra med poeng igjen etter en liten formdupp.

Sitter du med Brann-forsvarere, så sitter du fremdeles fint i det, selv om forrige helg ikke ga noe særlig tilbake. Brann holdt nullen mot Bodø/Glimt på Stadion for noen måneder siden, og kan fint klare det nå også.

På Bodø/Glimt er det spesielt én som peker seg ut som en god spiller å investere i: Martin Bjørnbak er en forsvarsspiller som bare koster 4,7 milioner og har hentet 59 poeng til nå i år. Dette er en veldig god retur av poeng per brukte million.

Han er også inne i en meget god periode med 6-9-2-10 på de fire siste kampene. Får du han inn vil det også frigjøre en del penger du kan bruke på å forsterke andre deler av laget ditt. Vi håper selvsagt han venter til etter sommerferien med å plukke godt med poeng igjen, men verdt å følge med på.

Neste hjemmekamp er mandag 6. august klokken 19.00 mot Start. Fotball er alltid best på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: