Før kampen: Arna-Bjørnar – Brann Kvinner

Endelig er det klart for ny kamp i Toppserien! Brann møter Arna-Bjørnar til bergensderby på Arna Idrettspark. Kampen spilles onsdag 3. august klokken 20.00 og kan strømmes på direktesport.no.

Annonse:

EM er over, og det ble et skuffende mesterskap for Norge, som røk ut i gruppespillet. Det samme gjorde Island, med Berglind Thorvaldsdottir og Svava Ros Gudmundsdottir i troppen. Da skal det bli godt å komme tilbake til Bergen og kjempe om seriegull med Brann!

Til tross for EM-pause har det ikke vært stille rundt damelaget på Brann Stadion. Alexander Straus har blitt hovedtrener i Bayern München, og vår sportssjef Olli Harder har tatt over som midlertidig hovedtrener ut sesongen. På spillersiden har toppscorer Elisabeth Terland dratt videre til Brighton, mens bergenser Rikke Nygard har blitt Brann-spiller. I tillegg har Marthine Østenstad signert ny kontrakt.

Etter 14 serierunder er Brann serieleder og allerede klar for sluttspill med de fire beste lagene i Toppserien. To av de lagene blir Vålerenga og Rosenborg, men det er fortsatt åpent i kampen om fjerdeplassen. Den kampen er ikke Arna-Bjørnar en del av. De er allerede klare for nedrykkssluttspillet, og ettersom poengene deres nullstilles etter 18 kamper, så spiller de kun om heder og ære de neste fire kampene.

Brann har møtt Arna-Bjørnar to ganger tidligere i år. I Toppseriens andre serierunde endte det 7-0 på Stemmemyren, og i cupen i juni vant Brann 5-0 på Brann Stadion. På Arna Idrettspark har kampene historisk sett vært jevnere. De siste fem bortekampene mot Arna-Bjørnar viser tre seiere, ett tap og én uavgjort.

Siste fem bortekamper mot Arna-Bjørnar:

  • 2021: Arna-Bjørnar 1–1 Sandviken
  • 2020: Arna-Bjørnar 0-1 Sandviken
  • 2019: Arna-Bjørnar 1-2 Sandviken
  • 2018: Arna-Bjørnar 1-2 Sandviken
  • 2017: Arna-Bjørnar 2-0 Sandviken

I fjor var Arna-Bjørnar det eneste laget som tok poeng fra Sandviken i Toppserien. I den kampen stod det lenge 1-0 til hjemmelaget, men en utligning fem minutter på overtid fra Vilde Drange Veglo sikret ett poeng hjem til Stemmemyren. Siden har Veglo blitt leid ut til Arna-Bjørnar, og i morgen spiller hun dermed for hjemmelaget.

Bergensderby er best fra tribunen! Ta med deg Brann-skjerf og still opp på Arna Idrettspark kl. 20.00. Billetter finner du her. 

Neste kamp er hjemme mot Lyn søndag 7. august kl.15. 00. Kjøp billetter her. Heia Brann!

Annonse fra Obos-ligaen: