Harder tar over som hovedtrener

Olli Harder (36) blir hovedtrener for SK Brann kvinner ut 2022-sesongen. Brann har jobbet med hvem som skal være hovedtrener, etter at Alexander Straus dro til Bayern München.

Annonse:

– Han overtar ansvaret sammen med resten av trenerteamet. Vi ønsker ikke å engasjere en ny trener med helt nye tanker før vi skal ta fatt på en høstsesong der vi skal kjempe om seriemesterskapet og prøve å kvalifisere oss til gruppespillet i Champions League. Trenerteamet rundt kvinnelaget har gjort en veldig god jobb, og denne løsningen gjør oss godt rustet for resten av sesongen, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

Harder ble ansatt som sportslig leder for kvinnelaget i mai, men har tidligere vært hovedtrener i flere klubber. Blant annet i Klepp, og sist i West Ham i England.

– Olli vil fortsette i rollen som sportslig leder, men vil få støtte i det arbeidet. Hvordan vi løser det må vi komme tilbake til. Nå skal vi bruke resten av året til å finne en langsiktig og permanent trenerløsning som er klar til neste år, sier Kalvenes.

Harder ser frem til å jobbe med det eksisterende trenerteamet.

– Siden det ble klart at Alexander skulle til Bayern har vi sett på løsninger for hovedtrener-jobben. Nå er det klart at jeg tar over, og jeg gleder meg til å jobbe med trenerteamet som har vært rundt laget lenge. Trenerteamet rundt kvinnelaget har en stor del av æren for den sportslige suksessen de siste årene, og jeg ser frem til å samarbeide med dem. Vi går nå inn i en viktig periode av sesongen for laget, med både serie-spill, cupen og Champions League, så vi trenger også hjelp fra supporterne i utfordringene som venter oss, sier Harder.

Laget har ferie nå, men er tilbake på treningsfeltet fra onsdag 13. juli. Spillerne som er med i EM kommer tilbake litt senere.

Spørsmål fra media rettes til daglig leder Christian Kalvenes og Olli Harder.

Annonse fra Eliteserien: