Før kampen: Tromsø - Brann

Spenningen stiger! Les deg opp før mandagens kamp mot Tromsø.

Annonse:

Mandag 1. oktober reiser Brann til Tromsø i Eliteseriens 24. runde. Kampen starter klokken 19.00 og sendes på MAX, Eurosport Player og Eurosport Pluss.

I det motsatt oppgjøret sendt vi tromsøværingen hjem til nord med et 0-3-tap i bagasjen etter et selvmål av Simen Wangberg og to mål av Steffen Lie Skålevik.

I fjorårets kamp på Alfheim Stadion var alt klart for en etterlengtet Brann-seier før tidligere Brann-stopper Wangberg dukket opp på overtid og utlignet Jakob Orlov sitt ledermål. 

Brann har ikke noen særlig god statistikk på bortebane mot Tromsø og må tilbake til 2010 for å finne forrige Brann-seier. Den gangen vant bortelaget til gjengjeld hele 3-0 etter mål av Eirik Bakke, Diego Guastavino og Petter Vaagan Moen. Siden 1987 har Brann spilt 29 kamper i Tromsø, der seks har endt med seier, åtte med uavgjort og 15 med tap.

Fjorårets Brann-mål i Tromsø var lagets første mål på Alfheim siden 2010.  

Siste fem kamper på Alfheim Stadion:

  • 2017: Tromsø - Brann 1-1 Orlov
  • 2016: Tromsø - Brann 1-0
  • 2013: Tromsø - Brann 2-0
  • 2012: Tromsø - Brann 2-0
  • 2011: Tromsø - Brann 4-0

Brann fikk bare med seg ett poeng mot Sandefjord, etter å ha styrt hele kampen. På bortebane har formen vært litt opp og ned, men seieren i forrige bortekamp mot FK Haugesund gjør at det er optimisme før turen til Tromsø. Brann er Eliteseriens nest beste bortelag med 24 poeng på tolv kamper, bare slått av Rosenborg som har 25 poeng på 12 bortekamper.

Tromsø, på sin side, er ikke i kalasform og har bare vunnet én av sine åtte siste kamper. De har likevel, som vanlig, vært solide på Alfheim og med seks seirer, tre uavgjorte og bare to tap her, har de lagt grunnlaget for fortsatt spill i Eliteserien til neste år.  

Kampens dommer er Trygve Kjensli fra Nesodden IF. Han har dømt 14 kamper i Eliteserien i år, der seks har endt med hjemmeseier, to har endt uavgjort og seks med seier til bortelaget.  

Med alle statistikker, historikk og formtabell tilgjengelig er det sannsynlig at det blir en jevn kamp som kan vippe begge veier. 

K P
2 Molde 6 13
3 Brann 6 11
4 Strømsgodset 5 10
5 Rosenborg 5 9

Møter gamle kjente

Vi finner en gammel kjenning på motsatt banehalvdel på søndag. Simen Wangberg ble i 2012 hentet til Brann fra Rosenborg. Han spilte totalt 20 kamper for Brann og scoret ett mål i løpet av 2012 og 2013, før han i 2014 ble solgt til Tromsø. 

Branns tidligere spiller og nåværende toppspillerutvikler og assistenttrener Helge Haugen har spilt 90 kamper for Tromsø.

Ruben Yttergård Jenssen har spilt for «Gutan» i en årrekke. Hans far Truls Jenssen, som har vært assistenttrener i Brann, er leder for Akademiet deres nå. Det blir et spesielt møte for ham mandagskvelden, der flere gode venner er på motsatt banehalvdel og familien sitter på tribunen.

Tromsøs Gudmund Taksdal Kongshavn har aldri spilt for Brann, men er bergenser og startet å spille fotball i Varegg.

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Samuel Sahin-Radlinger fremdeles ute med kneskade som vil holde ham borte fra laget en tid fremover. Ruben Kristiansen sliter fortsatt lyskeskaden som har har holdt ham ute i det siste, mens Ludcinio Marengo har knetrøbbel.

Sahin-Radlinger er nyoperert i sitt vonde kne, mens både Kristiansen og Marengo må igjennom operasjoner nå. Amer Ordagic sliter også med et vondt kne og er ikke i troppen denne gangen heller.

Kaptein Vito Wormgoor var småsyk tidligere i uken, men er med til Tromsø. 

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon.

Hos Tromsø er den gode angriperen Runar Espejord ute med lyskeskade. Ellers melder Tromsø om  en ellers skadefri tropp. 

Neste kamp på Stadion er søndag 7. oktober klokken 20.00 mot Lillestrøm. Ta turen til Stadion for å hjelpe laget!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: