Presseinformasjon på Stadion i 2021

Nye retningslinjer i forbindelse med kamparrangement i 2021 gjør at det blir endringer for media den kommende sesongen. Her er alt media trenger å vite for starten av årets sesong.

Annonse:

A-lagets treningstider og intervjurutiner

På grunn av koronapandemien og smittevernshensyn blir det flere endringer, både for skrivende presse, TV og fotografer.

For media sin del er det satt et tak på maks 30 personer totalt med dagens smittevernsregler fra myndighetene (dette inkluderer skrivende, fotografer, TV, radio osv).

Alle som er i kontakt med spillere/støtteapparat må til enhver tid bruke munnbind. Dette gjelder journalister i mixed-zone og fotografer på indre bane. Skrivende journalister/fotografer/etc må bruke munnbind så lenge de ikke sitter på sitt tildelte sete. 

Mer info i kampprotokollen.

  • NB: Det kan komme endringer fra helsemyndighetene med tanke på kamparrangementer. Informasjonen her vil bli oppdatert.

Akkreditering og frister

Tidligere har det vært mulig å sesongakkreditere seg, men denne muligheten finnes ikke i år. Alle som ønsker akkreditering til Branns kamper i 2021 må melde inn navn, telefonnummer, e-post og oppdragsgiver senest fire dag før kamp i dette skjemaet. Dette må gjøres til hver kamp. Alle som søker om akkreditering må ha en oppdragsgiver, og frilansere uten oppdragsgiver og studenter vil ikke få plass.

I utgangspunktet får hver medieaktør maks to akkrediteringer, men Brann forbeholder seg retten til å prioritere og gjøre lokale tilpasninger.

Noen dager før kampen får man svar på akkrediteringssøknaden, og for dem som får plass vil det følge med et infoskriv om regler og rutiner på kampdag. Dette er viktig informasjon som alle må forholde seg til.

Frikort for presse gjelder ikke. Tidligere utsendte parkeringskort er heller ikke gyldige.

Spørsmål rundt akkreditering og generelle henvendelser rundt kamparrangementet sendes til medieansvarlig Thomas Brakstad på e-post ([email protected]) eller telefon 93 01 88 11.

Kampdag

Henting av akkreditering skjer i billettlukene på Sparebanken Vest-tribunen, og alle som skal hente akkreditering må ha med identifikasjon. Presserommet åpner 90 minutter før avspark og vil være åpent i 60 minutter etter kampslutt.

Pressen bruker inngang 9 på kampdag og presserommet er flyttet til Brannbørsen (restauranten i tredje etasje på Sparebanken Vest tribunen). Alle arbeidsbord er organisert slik at det er riktig avstand mellom dem. Det vil også være plassert ut håndsprit flere steder på i pressefasiltetene for å opprettholde god håndhygiene.

Det vil være medieverter tilstede som viser vei både til presserommet og pressetribunen.

På grunn av smittevernshensyn vil det ikke bli servert mat og drikke i pressesenteret slik det pleier, men det er lov å ta med egen mat og drikke.

Pressetribune/Mixed-zone

På grunn av smittevernsreglene vil det være en meter mellom alle på pressetribunen, noe som betyr at det må stå to tomme seter mellom hver person. Plassene vil bli merket med hvem som får bruke den aktuelle plassen.

Med disse begrensningene vil ikke alle få plass på pressetribunen og skrivende presse vil bli prioritert der. Resten vil bli plassert på tribuneseter rundt pressetribunen under kampen, med en meters avstand mellom hver person.

Mixed-zone er også flyttet for å overholde smittevernsreglene. Plasseringen blir i Brannallmenningen i andre etasje i Sparebanken Vest-tribunen (like under presserommet). Medievertene vil vise vei, samtidig som det er skiltet.

For å overholde kravet om to meters avstand mellom personer er det bare TV og skrivende journalister som får tilgang i mixed-zone. Fotografer blir ikke prioritert.

Journalister som skal gjøre intervjuer må ha med utstyr som sørger for at det vil være to meter mellom journalisten og spillerne/trenere i intervjusonen.

Alle fra media som får tilgang i mixed-zone må bruke munnbind fra de kommer inn til de er ferdig. Dette gjelder også mens man forflytter seg fra pressetribunen til mixed zone/presserommet.

Fotografer

Fotosonene vil bli bak LED-bannerne på kortsidene. Medievertene vil vise fotografer hvilken utgang de skal bruke for å komme seg ut til banen. Det er ikke mulig for fotografer å oppholde seg i området rundt benkene. Fotografer må bruke munnbind så lenge de er rundt banen og fotograferer. 

Til slutt vil vi takke media for at det vises forståelse for alle retningslinjene. Ved at alt blir gjort etter reglene og rutinen over bidrar vi til å holde smittetallene nede. Velkommen til Stadion!

På kampdag er Thomas Brakstad kontaktperson for arbeidende presse.
E-post: [email protected]
Mobil: 93 01 88 11

Annonse fra Eliteserien: