Tribunebygging ga rekordoverskudd

Salget av studenthybler i Fjordkraft-tribunen er årsaken til at Brann-konsernet gikk med et regnskapsmessig overskudd på 34,2 millioner før skatt i fjor.

Annonse:

Etter to år med overskudd på rundt tre millioner er det langt høyere tall som presenteres for medlemmene på neste ukes årsmøte på Stadion. Men tallene krever en forklaring, og forklaringen heter Fjordkraft-tribunen.

- Som vi har formidlet tidligere, og som budsjettert, vil Fjordkraft-prosjektet bidra til et solid regnskapsmessig overskudd i 2018. Tallene er som forventet og synliggjør den positive effekten byggingen og salget av studentboligene gir, forteller daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Økte kommersielle inntekter

I 2018 utgjør inntektene fra salg av studentboligene 163 millioner kroner og er den største inntektsposten i regnskapet. Inntektene fra markedsavtaler endte på 51,3 millioner og billettinntektene var 20,6 millioner. Dette er Branns største inntektsposter.

I et år med bygging og én av fire tribuner utilgjengelig for publikum, endte Brann på et snitt på 10.432 tilskuere pr kamp. Det var en nedgang fra 2017 på 1427. Med kun tre tribuner å selge billetter på fikk vi ikke mulighet til å hente ut mer enn maksimalt 12.914 pr kamp. Det var uansett svært gledelig å registrere at det var en økning i antall barnepartoutkort på 158 fra året før. 

Dersom man tar ut Fjordkraft-prosjektet gikk Brann med 4,1 millioner kroner i driftsmessig overskudd i fjor, 3,5 millioner bedre enn budsjettert.

Hovedårsaken til denne økningen kan oppsummeres slik:

  • Brann kom høyere på tabellen enn budsjettert og fikk ekstra inntekter fra Medieavtalen.
  • Gevinst fra spillersalg.
  • De kommersielle inntektene økte.

Brann-konsernet fikk økonomisk tilskudd fra eksterne også i 2018.

- Trond Mohn ga igjen bidrag som gjorde en forskjell. Det takker vi ham ydmykt for. Det er godt å ha Mohn på laget, både som økonomisk bidragsyter og som en samtalepartner som virkelig bryr seg om klubben, skriver styret i sin årsrapport.

Slik blir 2019-budsjettet

I budsjettet for 2019 som skal opp på årsmøtet 6. mars legges det opp til et løft på inntektssiden både i privat- og bedriftsmarkedet.

Dessuten:

- I 2019 er vi tilbake i Europa, der det ligger noen sikre inntekter, påpeker Vibeke Johannesen.

- Vi er kommet godt i gang med året og har oppnådd de prognosene vi har satt oss. I bedriftsmarkedet er vi attraktive for nye og nåværende partnere slik at økningen vi har hatt de siste årene kan fortsette, fortsetter hun.

På Stadion har man tro på at budsjetteringen inn mot årets sesong er fornuftig:

- Det legges opp til et nullresultat. Så vil det være en oppside dersom vi lykkes både i serien, cupen og e-cupen, sier Branns daglige leder.

Regnskap og budsjett skal endelig godkjennes av medlemmene på årsmøtet 6. mars. I lenken under kan du lese styrets årsrapport og se regnskapene for 2018 og budsjettet for 2019.

Årsrapport 2018

Annonse fra Eliteserien: